Festival Opatija u Noć kazališta ulazi s izvedbom predstave Shirley Valentine @ Hotel Adriatic

shirley_ksenija_pajic_plakat

Ustanova Festival Opatija već četvrtu godinu zaredom sudjeluje u međunarodnoj manifestaciji Noć kazališta koja je do sada redovito punila gledalište dvorane Adriatic do posljednjeg mjesta.

Opatija – Kazališno-koncertna sezona Festivala Opatija nastavlja se predstavom ”Shriley Valentine” u izvedbi kazališne grupe Lectirum iz Zagreba koja će se održati u Noći kazališta u subotu, 21. studenog s početkom u 20 sati u kongresnoj dvorani hotela Adriatic u Opatiji.

Ustanova Festival Opatija već četvrtu godinu zaredom sudjeluje u međunarodnoj manifestaciji Noć kazališta koja je do sada redovito punila gledalište dvorane Adriatic do posljednjeg mjesta. Ove godine u hrvatskoj Noći kazališta sudjeluje 85 institucija na 78 lokacija u 42 mjesta u Republici Hrvatskoj. Ove će se godine moći pogledati 125 predstava i sudjelovati na osamdesetak popratnih programa.

Festival Opatija u foajeu pred dvoranom projicirat će retrospektivu fotografija s dosadašnjih izdanja manifestacije u Opatiji.

Glavnu ulogu u predstavi igra Ksenija Pajić. U traganju za izgubljenom srećom, Shirley, nekoć buntovna mlada djevojka koja se prisjeća svoje mladosti, odlučila se suprostaviti rezignaciji, a na to ju je potaknula prijateljica Jane pozvavši je da s njom ode na put u Grčku. Na tom putu susreće Kostasa, simpatičnog Grka koji život provodi konobareći u vlastitom malom restoranu i ”loveći” pridošle turistice. U Grčkoj Shirley spoznaje misterij istosti koji ubija kreativnost i baca te u tijek koji uvijek na istom mjestu izvire i na istom mjestu uvire, prolazeći pritom pored vazda istih stvari i osoba. I tome će se Shirley suprostaviti!

Cijena ulaznice povodom Noći kazališta iznosi 40 kuna, a mogu se u pretprodaji kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, trgovini Foto Revija i antikvarijatu Ex Libris u Rijeci, putem interneta na mojekarte.hr i sat vremena prije početka predstave ispred dvorane.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!