Film “U potrazi za Perunom” osvojio sarajevsku publiku i medije

Film “U potrazi za Perunom” snimljen je u Mošćenicama, Trebišćima, na mitsko-povijesnoj stazi Trebišće-Perun.

Mošćenice / Sarajevo – Na Međunarodnom festivalu “Sarajevska zima”, koji je održan krajem veljače u Sarajevu, prikazan dokumentarni film autora Nene Šešić Fišer i Nenada Fišera “U potrazi za Perunom” koji je snimljen u okviru međunarodne likovne kolonije Mošćenički pinel 2016., a prvi put prikazan tijekom kolonije 2017. godine.

Po povratku iz Sarajeva Nenu je obradovala jedna lijepa vijest, slika inspirirana Mondriaanovim stilom, koju je napravila i predala neposredno pred odlazak na “Sarajevsku Zimu”, ušla je u 6 nominiranih za nagradu u Mondriaanovoj kući-muzeju u Amesfortu, gdje je Mondriaan i rođen.

Također, sudjelovanje na festivalu donijelo je i dodatnu medijsku promociju Mošćenica, Mošćeničkog pinela i našeg kraja.

– Televizija BHT1, portal “Faktor”, emisije “Sarajevska Zima’, “Dimenzija više” samo su neke od medijskih kuća u kojima smo govorili o filmu “U potrazi za Perunom”, Mošćenicama i “Mošćeničkom pinelu”. Mnogi posjetitelji su željeli da im kažemo i nešto vise o samim Mošćenicama kao mjestu, radu umjetničke kolonije te o njegovanju glagoljice i nasljeđa slavenske mitologije. Jako smo sretni da je nas film privukao tako veliku pažnju festivala, publike i medija, istaknuli su Nena Šešić Fišer i Nenad Fišer koji su sudjelovali na međunarodnim likovnim kolonijama Mošćenički pinel 2016. i 2017. godine.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!