FOTO: 18. Dani črešanj va Lovrane – Četiri stotine štrudela planulo u trenu

Nakon što dvije godine nije održan Dan črešanj va Lovrane, danas su već od jutarnjih sati u centru Lovrana brojni posjetitelji i gosti uživali u degustiranju štrudela od črešanj i likera od črešanj “Lovranska črešnja” uz zabavni program. Fotogaleriju sa slatkog druženja pogledajte na ovom linku

Lovran – Nakon dvogodišnje pauze jučer je ponovo održana fešta od črešanj va Lovrane. Iako su vremenske prilike poremetile planove organizatora, koji su cijelu manifestaciju preselili u galerijski prostor kuće lovranskega guca, interes za ovim slatkim voćem nadmašio je sva očekivanja. Osim štrudela i friških plodova, brojni turisti mogli su probati i likere od lovranskih črešanj, te uživati u glazbenom programu DJ Danka te nastupu harmonikaša Marcela Brozovića i Emanuela Sirotnjaka, učenika Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina – Područni odjel Lovran.

– Nakon šparoga u Lovranu od danas pa do 17. lipnja očekuje nas gastronomska priča sastavljena od slatkih i ukusnih iznenađenja s okusom črešnje pod nazivom Dani črešanj va Lovrane. Nakon što dvije godine nije održan Dan črešanj va Lovrane, danas su već od jutarnjih sati u centru Lovrana brojni posjetitelji i gosti uživali u degustiranju štrudela od črešanj i likera od črešanj “Lovranska črešnja” uz zabavni program. Ove godine uz črešnje imamo i Festival umjetničkog plesa koji je simbolično započeo otvorenjem izložbe ”Začetak suvremenog plesa na Kvarneru“. Program se nastavlja u večernjim satima uz otvaranje izložbe ”Plesni portreti“ u hostelu Link kao i Susret plesnih škola – 2FUP na gradskom kupalištu, istaknule je Luiza Sandalj, direktorica TZO Lovran.

Za vrijeme Dana od črešanj, tijekom mjeseca lipnja, u lovranskim kavanama, restoranima i konobama moguće je kušati zanimljive slastice od trešanja i jela spravljena s trešnjama kao što su kokteli od trešanja, karamelizirane trešnje na posteljici iznenađenja, palačinke s domaćom skutom i lovranskim trešnjama, krostata s trešnjama, juha od trešanja, pileći file s trešnjama te mnoge druge maštovite kreacije. Bezbroj je mogućnosti za uživanje u ovom slasnom voću.

U 18. Danima črešanj va Lovrane sudjeluju bistro Oaza, Gradska kavana Lovran, Hostel Link, konoba Kali, Lovranski pub, Remisens hotel Excelsior, restoran Bellavista, restoran Draga di Lovrana, Restoran Knezgrad, restoran Kvarner, restoran Lovranska vrata, restoran pizzeria Delfino, restoran Riviera, restoran Stari Grad, restoran Villa Astra. Događaj organiziraju Turistička zajednica općine Lovran i Plesni Art Laboratorij uz potporu Općine Lovran, Gradskog kupališta „Kvarner“ Lovran, hostela Link, Peperoncina Lovran, Bistroa Oaza i lovranskih ugostitelja.

Fotogaleriju sa slatkog druženja pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!