FOTO: 6. savjetovanje HO CIRED-a okupilo gotovo 400 sudionika @ Opatija

Za stručni doprinos razvoju elektrodistribucijskog sustava dodijeljena su priznanja za životno djelo Damiru Karavidoviću i Slavku Krajcaru.

Opatija – Tradicionalno 6. savjetovanje Hrvatskog ogranka Međunarodne elektrodistribucijske konferencije održano je u opatijskom Grand hotelu 4 opatijska cvijeta okupilo je gotovo 400 sudionika, većinom inženjera elektrotehnike koji su razmatrali elektrodistribucijsku problematiku kroz 7 studijskih odbora odnosno 140 stručnih izlaganja. Ovi će radovi i međusobna razmjena znanja i informacija uvelike doprinijeti poboljšanju kvalitete distribucije električne energije u Hrvatskoj.

Kažimir Vrankić predsjednik HO CIRED i direktor Sektora za strategiju i razvoj HEP-a je u svom obraćanju naveo kako je distribucija najosjetljiviji segment elektroenergetskog sustava koji sada prolazi kroz vrlo zahtjevno razdoblje u tehnološkom, organizacijskom i pravnom smislu. Savjetovanje je na svečanom otvaranju pozdravio i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, te župan Primorsko – goranske županije Zlatko Komadina i zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić.

Za stručni doprinos razvoju elektrodistribucijskog sustava dodijeljena su priznanja za životno djelo Damiru Karavidoviću i Slavku Krajcaru.

HO CIRED elektrodistribucijsku problematiku razmatra kroz 7 studijskih odbora: Mrežne komponente, kvaliteta električne energije i elektromagnetska kompatibilnost, pogon, vođenje i zaštita, zatim distribuirana proizvodnja i integracija aktivnih potrošača, razvoj distribucijskog sustava, regulacija i tržište te distribucijski sustav i okoliš.

Svojevrsni domaćini savjetovanja bili su zaposlenici HEP ODSa, odnosno Elektroprimorja Rijeka te je na svečanom otvaranju prikazan kratak film o razvoju distribucije električne energije na Kvarneru.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!