FOTO: Članovi Folklornog ansambla Zora oduševili opatijsku publiku

folklorni_ansambl_zora_opatija_ljetna_pozornica_2013

Četrdesetak plesača uz pratnju vlastitog orkestra, pjesmom i plesom provelo je svoje sugrađane i goste kroz sve krajeve Lijepe naše. Krčki tanac, Splitski gradski plesovi, Bunjevački plesovi, tradicija Međimurja, Prigorja, Like i Liburnijskog krasa tj. plesovi opatijskog zaleđa mogli su se vidjeti sinoć na Maloj ljetnoj pozornici.

folklorni_ansambl_zora_opatija_ljetna_pozornica_2013_1

Opatija – Za jučerašnji nastup Folklornog ansambla ”Zora“ tražilo se mjesto više. Mnogobrojni Opatijci i turisti uživali su u više od dva sata programa na Maloj ljetnoj pozornici. Izmjenjivali su se plesovi iz raznih krajeva Hrvatske koje su ”Zoraši“ poklonili svom gradu povodom 65 godina postojanja i djelovanja ansambla. Program je vodio Mario Lipovšek, gost koncerta bila je ženska klapa ”Volosko“.

– Jako smo sretni što smo nastupili pred domaćom publikom, kao i velikim odazivom Opatijaca i gostiju. Predstavili smo dio našeg programa s kojim nastupamo diljem zemlje i inozemstva i zaista je šteta da smo nekako najmanje prisutni upravo kod kuće. Ovim besplatnim koncertom ”Opatiji s ljubavlju“ započeli smo proslavu našeg 65. rođendana, koji obilježavamo u prosincu, kada ćemo organizirati i veliki koncert, kazala je Vida Brozović, predsjednica FA ”Zora“.

Folklorni ansambl ‘Zora’ – Opatiji s ljubavlju @ Ljetna pozornica, Opatija
[nggallery id=935]

N. Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!