FOTO: Dječja reduta i maškarani tanac kao savršen uvod u veliku međunarodnu karnevalsku povorku @ Lovran

Sinoćnje druženje u restoranu Kvarner bila je odlična uvertira u najnemeji dan va lete. Naime, čin sinoćnji tancaduri ‘dojdu na se’ već kreće priprema za veliku međunarodnu karnevalsku povorku. Nekoliko fotografija koje smo snimili u Lovranu pogledajte na ovom linku

Lovran – Miće i vele maškare ispunile su plesni podij restorana Kvarner na tradicionalnom maškaranom tancu koji je održava u organizaciji Toronjere.
Mališani su osim lijepih uspomena kući ponijeli i prigodni dar koji su im osigurali organizatori. Uz vesele taktove Marinero banda brojna publika proveselila se u najveće hitove hrvatske glazbene scene te zatancala potresujku uz slovenske.

Sinoćnje druženje u restoranu Kvarner bila je odlična uvertira u najnemeji dan va lete. Naime, čin sinoćnji tancaduri ‘dojdu na se’ već kreće priprema za veliku međunarodnu karnevalsku povorku.

– Imamo prijavljenih 1600 odraslih sudionika i 980 mališana, a u goste nam dolaze učenici osnovnih škola iz Opatije i Lovrana, polaznici vrtića iz Mošćeničke Drage i Opatije, štićenici dječjeg doma iz Lovrana i Liburnijske mažoretkinje. Također, dolazi nam šest zvončarskih skupina s 360 sudionika, što je najbrojniji odaziv do sada. Žejanski, Zametski, Halubajski zvončari, zvončari Vlahov breg – Korensko, Ćićski zgončari i Grobnički dondolaši predstavit će pokladnu tradiciju našeg kraja.

Karnevalske skupine dolaze nam s Liburnije, Kvarnera, Istre te Ilirske Bistrice i Ptuja. Po užance sve sudionike ćemo počastiti s friganim srdelicama, a program će voditi Mario i Irena, najavio je Radovan Trinajstić ispred organizatora. Za kraj dodajmo da će glavna prometnica kroz Lovran, od hotela Excelsior do društvenog doma, biti zatvorena za sav promet od 14 sati.

Nekoliko fotografija koje smo snimili u Lovranu pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!