FOTO: Djed Mraz ponovo je stigao u matuljski centar i razveselio brojne mališane poklonima @ Matulji

Program Božićne šetemani nastavlja se i danas, u petak 22. prosinca, blagdanskom marendom za građane, otvorenjem Jaslica pul Šmogori i drugim programima.

Matulji – Praćen grmljavinom vatrometa i pogledima mnogih okupljenih mališana, Djed Mraz ponovo je stigao je u Matulja, ponijevši sa sobom i veliku vreću slatkiša za djecu koja su ga željno iščekivala na trgu pred općinskom zgradom.

Uz brojne okupljene najmlađe Matuljce, veselog su djedicu dočekale male mažoretkinje i Puhački orekstar, nakon čega se „gungula“ s trga preselila u Školsku sporstku dvoranu u kojoj je održana glazbeno-scenska priča „Božićna svjetla“ koju su izveli mladi glumci i plesači OŠ. Dr. Andrije Mohorovičića.

Ranije istog dana, održana je i „Dobra ruka za prvašiće“ gdje je u glavnoj ulozi bila Baka Božićnjak, koja je, u skladu s dobrom tradicijom ovog prostora, darivala polaznike prvih razreda prigodnim darovima, odnosno „dobrom rukom“, koje svake godine priređuje Općina Matulji.

Veselo je bilo i u jutarnjim satima, kada su za sve posjetitelje učenici i profesori OŠ ”Drage Gervaisa“ iz Brešca izveli predstavu „Božićni darovi“, ali i kasno navečer kada su u glavnoj ulozi bili građani treće životne dobi.

Za matuljske „penziće“, ali i sve ljubitelje glazbe i plesa, održan je u Hangaru Božićni bal umirovljenika tijekom kojeg su se predstavili i polaznici plesne radionice Udruge umirovljenika pokazavši standardne plesove koje su pod stručnim vodstvom plesnog pedagoga uvježbavali punih godinu dana.

Program Božićne šetemani nastavlja se i danas, u petak 22. prosinca, blagdanskom marendom za građane, otvorenjem Jaslica pul Šmogori i drugim programima.

Bogat program u Matuljima popratio je i naš fotoreporter, što je zabilježio pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!