FOTO: FEN-ovci na humanitarnoj izložbi povodom 15 godina portala Teatar.hr @ Zagreb

fen_izlozba_teatar_hr

Urednica portala Teatar.hr Nora Krstulović napomenula je da na stranicama portala još uvijek traje humanitarna prodaja fotografija koje se mogu naručiti i putem interneta, ali da je u tijeku i glasanje za ovogodišnje nagrade publike koje će se dodijeliti 21. studenog u Tvornici kulture. Fotogaleriju s eventa pogledajte na ovom linku

fen_izlozba_teatar_hr_1

Zagreb – Zanimljiva humanitarna izložba u još zanimljivijem izložbenom prostoru koji je prvi put otvoren javnosti bila je glavna zagrebačka kulturna atrakcija u ponedjeljak navečer. Mjesto radnje bio je pozdemni hodnik Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, koji zgradu teatra povezuje sa zgradom gimnastičkog društva Sokol – drugim riječima, uzvanici među kojima su bili poznati glumci i glazbenici poput Ksenije Marinković ili Darka Rundeka, prilikom otvorenja izložbe nalazili su se otprilike negdje ispod asfalta zagrebačkog Zelenog vala.

A osim prostora, atraktivnost izložbe dodatno je naglasila činjenica da se radi o događanju u organizaciji portala Teatar.hr i zagrebačkog HNK, odnosno rijetkom primjeru suradnje javne i nezavisne kazališne scene. Na izložbi su predstavljene fotografije s dviju dodjela Nagrada publike portala Teatar.hr koje su glavni protagonisti i potpisali, a koje su se prodavale po cijeni od 500 kuna sa ciljem uljepšavanja božićnih blagdana djeci iz domova Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Oni će, naime, prikupljenim sredstvima na dar dobiti kazališnu predstavu 18. prosinca, ali i ekskluzivno iskustvo da u društvu vodećih domaćih umjetnika zavire iza kulisa središnje nacionalne kazališne kuće.

– Darivati kazalište publici koja za njega najčešće biva uskraćena, odnosno kazalištu darovati mogućnost susreta s posve novom publikom, za naš je tim bio najbolji način obilježavanja 15 godina postojanja portala Teatar.hr, najstarijeg domaćeg neovisnog on-line medija u kulturi, komentirala je akciju urednica portala Teatar.hr Nora Krstulović.

fen_izlozba_teatar_hr_2

Naglasila je da na stranicama portala još uvijek traje humanitarna prodaja fotografija koje se mogu naručiti i putem interneta, ali da je u tijeku i glasanje za ovogodišnje nagrade publike koje će se dodijeliti 21. studenog u Tvornici kulture. Među kandidiranima je opatijski Festival neovisnih kazališta (FEN) čiji su predstavnici na čelu s ravnateljicom Festivala Opatija Rajnom Miloš bili prisutni na izložbi, intendant riječkog HNK Oliver Frljić, ali i riječka glumica Nina Violić, koja je u dobro uigranom tandemu s Damirom Urbanom i vodila ‘‘ceremoniju otvaranja’‘ humanitarne izložbe, što je rezultiralo i šalom okupljenih kolega da joj je to ‘‘prva uloga kao dramske prvakinje HNK’‘.

– Svaka akcija koja otvara vrata Hrvatskog narodnog kazališta i dovodi novu publiku čini mi se u ovom trenutku iznimno važnom. Napose kad je riječ o humanitarnoj akciji koja će u kazalište dovesti one gledatelje koji u naše kazalište rijetko ili gotovo nikad ne dolaze. Veseli me suradnja s Teatrom.hr kao i svaka suradnja koja naš teatar čini otvorenim te ga prije svega promovira kao mjesto susreta i kreativne razmijene, izjavila je pak intendantica HNK u Zagrebu, Dubravka Vrgoč.

Fotogaleriju s eventa pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: A. Saška Mutić

error: Content is protected !!