FOTO: Frankopani osvojili Gradinu u spektakularnoj bitci s topovima – Malik fest 2018. oduševio posjetitelje

Hrabri Frankopanski vojskovođa u spektakularnoj bitci s topovima osvojio je Gradinu, vatrenim nastupom i borbom sa zapalljenim bakljama te žonglerskim nastupom Trilje IV proslavila se veličanstvena pobjeda. Nekoliko fotografija s Malik festa pogledajte na ovom linku

Rijeka – Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera – Malik fest 2018. održan je proteklog vikenda na Trsatskoj gradini, ali i parku ispred povijesnog zdanja gdje su podignuti viteški tabori.

U čast obilježavanja 900. godina od prvog spominjanja imena Frankopan ove godine Gradinu je naselilo čak 11 viteških udruga iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Program je u subotu započeo brojnim predstavama, prikazima borbi, predavanjem o kulturnoj ruti “Putevima Frankopana”, interaktivnom pričaonicom “Pričom te zovem”, a vrhunac je dosegnuo za vrijeme spektakularne bitke! Hrabri Frankopanski vojskovođa u spektakularnoj bitci s topovima osvojio je Gradinu, vatrenim nastupom i borbom sa zapalljenim bakljama te žonglerskim nastupom Trilje IV proslavila se veličanstvena pobjeda.

Za djecu su oba dana bile organizirane razne igre i radionice poput bacanja kamena s ramena, gađanja kopljima, skakanja u vreći, mačevanja, streličarenja, kaligrafije i pričanja priča. Posebno oduševljenje izazvala su naša dva ponija kao i dječja bitka u kojoj su hrabra djeca porazila zle vitezove i oslobodila princezu zarobljenu u kuli.

– Ovogodišnji program zatvorili smo vatrometom koji je smješao naš majstor alkemičar. Ovim putem zahvaljujemo se PGŽ-u, Gradu RIjeci, TZ grada Rijeka, Projektu “Putevima Frankopana” te pivovari Kaltemberg Adria na potpori! Već sada za iduću godinu najavljujemo još zanimljiviji i veći Malik fest 2019. I iduće Vas godine očekujemo u svijetu iz mašte i srednjem vijeku, poručili su organizatori iz udruge Ordo Sancti Viti.

Nekoliko fotografija s Malik festa pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!