FOTO: Giorgio Surian predstavlja Seviljskog brijača – Najpopularnija opera predstavljena u komičnoj formi @ Opatija

Ovo „čitanje“ slavnog djela, nazvano „Giorgio Surian predstavlja Seviljskog brijača“ naglasak je stavilo na komičnim elementima opere, pokušavajući u prvom redu privući interes mlađih gledatelja, ali i publike koja ne spada u „ljubitelje opere“, već u „one koji će to tek postati“. Fotogaleriju s ovog događanja možete pogledati na ovom linku.

Opatija – Rossinijev „Seviljski brijač“ spada u najpopularnije svjetske opere, a opatijska publika ovaj biser iz svjetske operne tradicije mogla je upoznati u nešto drugačijem ruhu u petak navečer u centru Gervais, kada je izvedena u prilagođenoj verziji, po zamisli i u režiji Giorgia Suriana.

Ovo „čitanje“ slavnog djela, nazvano „Giorgio Surian predstavlja Seviljskog brijača“ naglasak je stavilo na komičnim elementima opere, pokušavajući u prvom redu privući interes mlađih gledatelja, ali i publike koja ne spada u „ljubitelje opere“, već u „one koji će to tek postati“.

Prema Surianovu konceptu opera je adaptacijom i u smanjenoj formi zadržala sve ono po čemu je prepoznatljiva i zbog čega je postala najslavnijom komičnom operom svih vremena. Riječ je o razigranoj, duhovitoj i zabavnoj verziji opere za cijelu obitelj, na koju je odlično reagirala i opatijska publika.

Fotogaleriju s ovog događanja možete pogledati na ovom linku.

U Gervaisu izvedena predstava „Giorgio Surian predstavlja Seviljskog brijača“

Davor Žic / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!