FOTO: Grupa Magazin rasplesala i raspjevala more ljudi na otvorenju jubilarne fešte @ Rupa

dani_rupe_2015_magazin_1

Sinoćnji je koncert grupe Magazin bio tek uvod u manifestaciju čija će se glavnina događanja odigrati danas, kada dan započinje već tradicionalnim, 27. rupljanskim ”kraljevskim obrokom”, odnosno volom na ražnju čije rezanje započinje u 12 sati. Nekoliko fotografija iz Rupe pogledajte na ovom linku...

Rupa – More su sinoć dobili i matuljski gornji krajevi, jer na sportsko-rekreacijskom centru Kaljuže u Rupi okupilo se doslovno ”more ljudi” koje su preplavili valovi dobrog raspoloženja zahvaljujući energičnoj svirci grupe Magazin, ali i odličnoj gastronomskoj ponudi manifestacije ”Dani Rupe”.

dani_rupe_2015_magazin

Tradicionalna rupljanska fešta ovim izdanjem slavi četrdeset godina postojanja, a obljetnica je proslavljena više radno nego svečano – noge su bile zaposlene plesanjem, ruke ićem i pićem, a glasnice pjevanjem u zboru s jednom od najdugovječnijih zabavno-glazbenih atrakcija na ovim prostorima.

Sinoćnji je koncert grupe Magazin bio tek uvod u manifestaciju čija će se glavnina događanja odigrati danas, kada dan započinje već tradicionalnim, 27. rupljanskim ”kraljevskim obrokom”, odnosno volom na ražnju čije rezanje započinje u 12 sati.

Deseta po redu biciklijada Giro di Rupa zakazana je za 10 sati, dva sata kasnije na rasporedu je turnir u trešeti i briškuli dok je u večernjim satima predviđen turnir u potezanju konopa. Manifestaciju će zatvoriti klapa Rišpet čiji je nastup predviđen u 20:30 sati.

Nekoliko fotografija iz Rupe pogledajte na ovom linku...

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!