FOTO: HNK Lovran – Podjela bodova u sramotnoj režiji sudaca

Protest po završetku utakmice @ Lovran

Protest po završetku utakmice @ Lovran

Neobjašnjiva promjena odluke pomoćnog suca opravdano je izazvala žestoku reakciju domaćih nogometaša, stručnog stožera a potom i bijesnih navijača koji su bez ikakve sumnje sramotno oštećeni i uskraćeni za zasluženu pobjedu i tri boda. Ono što je još tužnije u cijeloj priči je činjenica da je Kulaš odmah nakon završetka utakmice priznao svoju grešku, no povratka više nije bilo. Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Lovran – Susret 19. kola Prve županijske nogometne lige između Lovrana i Klane do samog kraja svoje sudačke nadoknade bio je iznimno fer i korektan. U posljednjim trenucima susreta na scenu stupa drugi pomoćni sudac Đulijano Kulaš koji je svojom kardinalnom pogreškom direktno utjecao na ishod susreta i sve nemile scene koje su se iz takvog epiloga utakmice izrodile.

Policijska intervencija...

Policijska intervencija…

Igrali su se posljednji trenuci utakmice i gosti su na polovici Lovrana imali ubacivanje sa strane (aut). Prilikom vraćanja lopte u igru pomoćni sudac Kulaš mahanjem je zastavice signalizirao pogrešno izveden aut (što bi automatski trebalo značiti loptu za domaće). Glavni sudac utakmice nije vidio mahanje svoga pomoćnika i igra je krenula dalje. U nastavku akcije Klana je preko Lučića postigla pogodak, a za to vrijeme Kulaš je svoju odluku promijenio i zastavicu spustio kao da se ništa nije dogodilo. Vratar Lovrana Vukić (a i cijela obrana domaćih) cijelu je akciju za gol gostiju odgledao bez intervencije misleći da će glavni sudac vidjeti mahanje svog pomoćnika i loptu vratiti Lovrancima. Nakon pogotka Klane glavni je sudac signalizirao kraj utakmice i tada je počela domaća opsada pomoćnika Kulaša i glavnog suca Jakovca.

Neobjašnjiva promjena odluke pomoćnog suca opravdano je izazvala žestoku reakciju domaćih nogometaša, stručnog stožera a potom i bijesnih navijača koji su bez ikakve sumnje sramotno oštećeni i uskraćeni za zasluženu pobjedu i tri boda. Ono što je još tužnije u cijeloj priči je činjenica da je Kulaš odmah nakon završetka utakmice priznao svoju grešku, no povratka više nije bilo. I dok je sudačka trojka bježala u svoje svlačionice gdje je odlučila čekati policijsku pratnju, nogometaši Vanje Petrovića sa nevjericom su gledali jedni druge pitajući se je li sve to moguće i zašto nam je na ovako ružan način oduzeta zaslužena pobjeda.

Neobjašnjiv je i potez delegata utakmice Roberta Jelića koji je od svega što se dogodilo u zapisnik zapisao samo da je domaći trener vrijeđao glavnog i pomoćnog suca !?!? Tužan i sramotan kraj jedne solidne nogometne predstave režiran od strane ljudi kojima bi na prvom mjestu umjesto dnevnice trebao biti dobrobit i razvitak nogometa i sporta uopće.

Tijek utakmice; prvu su priliku na utakmici imali domaći; u 6. minuti Abram dobro puca iz slobodnog udarca, pogađa stativu a na odbijenu loptu natrčava Periša koji sa 5 metara prebacuje gol gostiju. Domaći u vodstvo dolaze u 14. minuti; udarac iz kuta pronašao je na rubu kaznenog prostora na drugoj starni Abrama koji lijepo puca i loptu neobranjivo šalje pod gredu nemoćnoga Božića za 1:0.

hnk_lovran_klana_2014_2

U 35. minuti prijete gosti; udarac iz kuta u šesnaestercu pronalazi Simčića koji glavom vara Vukića no lovranska obrana na gol crti brani minimalno vodstvo. Tri minute kasnije Matovina je odlično prošao po desnoj strani, lijepo je pucao no lopta je zamalo otišla pored desne vratnice gostujućeg vratara.

U 40. minuti odlićan udarac Kovačića sa 25 metara ispod prečke vadi Vukić i čuva lovransku mrežu netaknutom. Do kraja prvog dijela Periša je odličnim udarcem iz slobodnog udarca dobro namučio Božića no bez promjene rezultata.

Drugo poluvrijeme otvara Abram novom prilikom; lovranska sedmica lukavo je izveo slobodan udarac sa desne strane i pogodio prečku Klane od koje se lopta na nesreću odbila u gol-aut.

U 69. minuti lijepu su akciju odigrali nogometaši Vanje Petrovića, lopta je sa desne strane došla do kaznenog prostora gdje Periša opet prebacuje gol i propušta izglednu priliku.
Minutu prije kobne pogreške drugog pomoćnika Laginja se u protunapadu sjurio pred vrata domaćih no njegov oštar udarac sjajnom je intervencijom obranio Vukić.

U sljedećem kolu plavo žuti idu na noge Goraninu iz Delnica, susret je na rasporedu u subotu, 19. travnja u 16:30.

HNK LOVRAN – NK KLANA 1:1 (1:0)
Strijelci: Abram 14′ (1:0), Lučić 90′ (1:1)
Glavni sudac: Valentin Jakovac (Rijeka), Robert Ružić (Permani), Đulijano Kulaš (M. Draga).

HNK LOVRAN: Vukić, Hlanuda, Miculinić (kap), Zgodić, Klindić, Habalija (od 90. Matak), Abram (od 50. Janjetić), Čavka, D.Mrđenović (od 70. Rupčić), Matovina (od 90. Marinčić), Periša (od 89. Gazdek).

NK KLANA: Božić, Klobučar, Ujčić (od 46. Sanković), Ćaćić (od 64. Bradašević), Simčić, Lučić, Iskra (kap), Kovačić, J.Laginja, Knežević (od 81. I.Laginja), Corallini

Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Marin Ružić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!