FOTO: Hotelijersko-turistička škola ugostila strane učenike @ Opatija

Sredinom ovog tjedna na nastavi u opatijskoj su školi gostovali predstavnici nekoliko škola iz Zagreba, Bosne i Hercegovine te Crne Gore, ali i daleke Republike Finske.

Opatija – Sedamdeset učenika iz jedne zagrebačke te pet iznozemnih škola gostovalo je protekle srijede na nastavi opatijske Hotelijersko-turističke škole. Učenici i profesori Privatne gimnazije i ekonomske škole ”Katarina Zrinski” iz Zagreba, ”Mercuria Business College” iz Republike Finske, srednje ekonomske škole ”Mirko Vešović” iz Podgorice, Srednje mješovite škole ”Danilo Kiš” iz Budve, Srednje mješovite škole ”Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog te Srednje eknomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića sudjelovali su na nastavi engleskog jezika, hrvatskog jezika, njemačkog jezika, osnova turizma, geografije te informatike.

– Kako bi gosti što bolje upoznali Opatiju, učenici škole proveli su ih šetnicom do hotela ”Kvarner”, prvog opatijskog hotela, te u posjet Hrvatskom muzeju turizma –gdje su uz stručno vodstvo razgledali postav izložbe i dobili sve potrebne informacije o počecima turizma u RH i Opatiji. Cilj ovog projekta jest proširiti međunarodnu suradnju, naći nove partnere, steći nova iskustva na području školskih kurikuluma te privući buduće putnike i turiste, kazala je ravnateljica škole mr.sc. Ksenija Beljan koja je stranim učenicima zaželjela dobrodošlicu u školu, koju su prezentacijom na engleskom i hrvatskom jeziku predstavile učenice Adriana Linić i Andrea Nadalić-Šotić.

[nggallery id=481].

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!