FOTO: Jubilarnom Mićom Marunadom jučer je otvorena vela lovranska fešta od maruna

Foto Luigi Opatija, Marunada 2016, Mi?a Marunada petak

I ove godine lovranska Marunada otvorena je Mićom marunadom koja se održavala na parkiralištu Brajdica u Lovranu, a istu je obilježio bogat program iz područja dječjeg stvaralaštva koji je uključivao kiparsku, slikarsku i radionicu izrade nakita i figurica od tijesta, čakavsku pričaonicu, radionicu glagoljice, potragu za blagom i razne igre, radionicu Udruge Žmergo i Društva za zaštitu životinja Rijeka. Veliku fotogaleriju s prvog dana lovrasnke Marunade pogledajte na ovom linku

Luka Skorić

Luka Skorić

Lovran – Velika fešta od maruna počela je jučer jubilarnom, desetom po redu, Mićom marunadom. Vremenske prilike u poslijepodnevnim satima poštedjele su mališane obilne i dosadne kiše, pa je guštanje u zanimljivom programu i slatkim jesenskim plodovima bilo potpuno.

I ove godine lovranska Marunada otvorena je Mićom marunadom koja se održavala na parkiralištu Brajdica u Lovranu, a istu je obilježio bogat program iz područja dječjeg stvaralaštva koji je uključivao kiparsku, slikarsku i radionicu izrade nakita i figurica od tijesta, čakavsku pričaonicu, radionicu glagoljice, potragu za blagom i razne igre, radionicu Udruge Žmergo i Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Rođendanska torta

Rođendanska torta

U svečanom programu nastupile su Ogulinske mažoretkinje, Crveni nosovi – klaunovidoktori, DND ”Osmijeh“ Rajić, harmonikaši iz Glazbene škole Matka Brajše Rašana iz Labina – područno odjeljenje u Lovranu, Mali čakavci i učenici iz OŠ V.C.Emina Lovran.

U program Miće marunade uključena su djeca iz DND-a Opatija, Dječjih foruma, Dječjeg gradskog vijeća Opatija, Ogulinskih mažoretkinja, OŠ Viktora Cara Emina Lovran, PŠ „E. Kumičić“ Mošćenička Draga, PŠ Brseč, PŠ Mošćenice, PŠ Dobreć, OŠ „R.K. Jeretov“ Opatija, male škole Volosko, PŠ Ičići, Dječjeg doma „I. B. Mažuranić“ Lovran, Dječjeg vrtića Opatija – ogranak Lovran, DND „Osmijeh“ Rajić, Dječjeg gradskog vijeća Ogulin i Dječjeg vrtića Vrbovec.
Poslijepodnevne sate u galeriji Laurus obilježilo je predavanje Luke Skorića pod nazivom ”Frančići – štorija od mesta i od pošti” u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Lovran, dok je u glazbenom programu uz DJ Vedrana, nastupio Brevis Band, Trio Rio & Jozefina i Tri kralja.

Kulturni program

Kulturni program

Današnji program početi će već od 10 sati uz DJ Vedrana, a od 11 do 13 sati na parkiralištu Brajdice očekuje se nastup KUD-a Lovor iz Lovrana i gostiju među kojima će biti Mješoviti zbor DVD Opatija, Mješoviti zbor Vrelo Fužine, Mješoviti pjevački zbor Grisium iz Gržnjana, Župni zbor Svetog Jurja Brseč te Klapa Mirakul Veprinac. Od 13 sati nastavlja se glazbeni program uz Tamburaški sastav Arija iz Senja, a u 15 sati kreće grupa Pešekani, dok je od 18 do 19 sati predviđeno ”razgibavanje” uz Chikaz Zumba Fitness. DJ Vedran glazbom će popuniti ”rupu” do 20 sati kada nastupaju Neno Belan & Fiumens i Zastoj Band, a fešta će potrajati do ranih jutarnjih sati.

Brevis band

Brevis band

Istoga dana u hotelu Lovran održat će se sjednica Predsjedništva Hrvatske udruge Karnevalista te maškarano druženje sudionika godišnje skupštine Hrvatske udruge Karnevalista. Posjetitelje posljednjeg dana Marunade, u nedjelju 23. listopada, očekuje bogat glazbeni program. Uz DJ Vedrana, koji će za svojim pultom biti već od 10 sati, nastupit će Trio Asi od 12 sati, Klapa Nevera od 14 sati, Puhački orkestar Lovran od 16 sati, Duško Jeličić Dule od 17.30 sati te Karin Kuljanić i Mario Lipovšek Battifiaca od 19 sati.

Izložba dječjih radova

Izložba dječjih radova

Sportski najbogatiji bit će posljednji vikend Marunade – u subotu 22. listopada održava se Malonogometni turnir u organizaciji Udruge mladih Pod marun Lovran, na školskom igralištu od 10 sati, trening regata Marunada 2016. godine u akvatoriju ispred Jedriličarskog kluba ”Istra” s početkom u 12 sati, te rekreativni enduro-spust Mrak Bike na ruti Poklon – Vela Učka – Mala Učka – Lovran s početkom u 16 sati. Dan kasnije, u nedjelju 23. listopada, od 9 do 20 sati održat će se pozivni boćarski turnir ”Marunada 2016.” u organizaciji BK Lovran, te 14. orijentacijska biciklijada Giro di Marunada, na ruti Lovran – Lovranska Draga – obronci Učke – Lovran sa startom u 11 sati s Trga slobode.

Veliku fotogaleriju s prvog dana lovrasnke Marunade pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Marunada 2016, Koncerti petak

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!