FOTO: Jutarnje druženje sa Svetim Nikolom otvara božični program ”Čarolija na mrkate” @ Opatija

postavljanje_bozicne_jelkice_mrkat_2014

Za atmosferu će se u glazbenom smislu pobrinuti Kvartet Pešekani, koji će svirkom podizati atmosferu izvodeći tradicionalne prigodne pjesme. Program počinje u 9 sati, a Sveti Nikola dolazi oko 9.30 sati i s djecom će se družiti do podneva. Fotogaleriju s postavljanja božićne jelke pogledajte na ovom linku

Opatija – Velika božićna jelka, koja bi trebala uskoro dobiti i svoje ukrase, postavljena je jučer ispred opatijskog mrkata, a trebala bi postati i centralno mjesto okupljanja tijekom božićnih blagdana, koji će se osim na Ljetnoj pozornici, prigodnim programom obilježiti i na gradskoj tržnici.

postavljanje_bozicne_jelkice_mrkat_2014_1

Već danas, naime, održat će se i program povodom blagdana Svetog Nikole, namijenjen prvenstveno najmlađima. Pred zgradom tržnice, djeci najdraži svetac pojavit će se u svojoj posebnoj kućici, družiti se s mališanima i počastiti ih slatkišima.

Za atmosferu će se u glazbenom smislu pobrinuti Kvartet Pešekani, koji će svirkom podizati atmosferu izvodeći tradicionalne prigodne pjesme. Program počinje u 9 sati, a Sveti Nikola dolazi oko 9.30 sati i s djecom će se družiti do podneva. U slučaju kiše, glazbeni dio programa se otkazuje.

Kako su istaknuli iz gradske uprave, program ”Čarolija na mrkate” odvijat će se u prijepodnevnim satima sve do konca prosinca, a u prigodni program će se uključiti članovi opatijskih udruga i društava. Ujedno, u Radničkoj ulici predviđen je prostor za blagdanski sajam, odnosno mjesta za postavljanje štandova namijenjenih prodaji suvenira, poklona i tradicionalnih slastica.

Postupak dodjele javnih površina za postavljanje štandova provodit će tvrtka Komunalac kojoj se svi zainteresirani mogu javiti od ponedjeljka.

Podsjetimo, osim na opatijskoj tržnici, Sveti Nikola danas će se ukazati u Vasanskoj u 16 sati, na Ljetnoj pozornici u 17 sati, te u isto vrijeme u Iki gdje dolazi barkom u pratnji Krampusa.

Fotogaleriju s postavljanja božićne jelke pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!