FOTO: Kiša pokvarila otvorenje – Prigodnim programom ispod Gradske lože otvoreno 26. Kastafsko kulturno leto

Čast da nastupom uveličaju program imali su članovi i članice Glazbenog društva Spinčići, Ženskog pjevačkog zbora KUD Učka iz Matulja i Plesne grupe Flame iz Rijeke, a veliku fotogaleriju s otvorenja pogedajte na ovom linku

Kastav – U prostoru Gradske lože sinoć je upriličeno svečano otvorenje 26. Kastafskog kulturnog leta, a ljubitelji kulture unatoč jakoj kiši okupili su se i podržali još jedno izdanje ove značajne manifestacije.

Čast da nastupom uveličaju program imali su članovi i članice Glazbenog društva Spinčići, Ženskog pjevačkog zbora KUD Učka iz Matulja i Plesne grupe Flame iz Rijeke.

Prigodnim riječima prisutnoj publici obratilo se gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac koji je ujedno i spustio festivalsku zastavu, predsjednica Udruge Kastafsko kulturno leto Helena Ninković Budimlija, producentica festivala Jelena Milić te pročelnik Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ-a Valerij Jurešić.

Program otvorenja trebao se nastaviti na Crekvini, no zbog najave lošega vremena, predstava “Njuške”, najavljena za 21 sat, odgođena je za 10. rujna te će se njome zatvoriti 26. KKL.

Program u Kastvu nastavlja se večeras, s početkom u 21 sat, manifestacijom ‘Zdola neba kastavskega’ tj. revijom frizura i šminke, uz nastup Damira Kedže.

Revija Zdola neba kastavskega po prvi je puta održana početkom lipnja 2013. godine. Ideja je došla spontano kao i odluka da se prezentira rad frizera i kozmetičara na drugačiji način ‒ kroz umjetnost. Revija je specifična zbog isključivo avangardnih frizura i kozmetike, s kojima se pokazuje domišljatost i nadarenost frizera i kozmetičara kroz priču i koreografiju s različitom temom svake godine. Tema jubilarne, 5. revije je čarolija maske. S obzirom na to da je Kastavština poznata po „petom godišnjem dobu“ ‒ dobu maškara i karnevala ‒ ovogodišnja tema spaja ljubav prema poslu i ljubav prema zavičaju u umjetnost. Pozornicom će prodefilirati modeli s kreacijama frizerskog salona Urban, kozmetičkog salona Lamia, Studija zdravlja i ljepote No.7 i frizerskog studija Hello iz Kastva. Organizatorice projekta su Ivana Rac, Kristina Dukić, Ana Jurčić i Tamara Viskočil.

Veliku fotogaleriju s otvorenja pogedajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!