FOTO: Koncertom Gradske glazbe Sinj otvoreno 26. izdanje međunarodnog festivala puhačkih orkestara Naš Svijet je Glazba

Nakon gostiju nastupili su i domaćini, članovi Puhačkog orkestra Lovran, pod ravnanjem dirigenta Borisa Mohorića. U nešto više od pola sata predstavljeno je nekoliko skladbi iz bogatog repertoara ovog kultnog glazbenog sastava. Nastupe obaju orkestara pratila je brojna publika i naravno nagradila aplauzom. Fotogaleriju sa sinoćnjeg koncerta pogledajte na ovom linku

Lovran – Puhački orkestar Lovran već 26. godinu zaredom organizira ovaj značajni susret orkestara s ciljem da stanovnicima Liburnije i njihovim gostima predstavi iznimne orkestre iz Hrvatske i inozemstva te tako obogati kulturnu ponudu tijekom svibnja. Ove godine čast da svojim koncertom otvori manifestaciju pripala je glazbenicama i glazbenicima Gradske glazbe iz Sinja. Dirigent Grgo Grubišić i Sinjski glazbari predstavili su se lovranskoj publici odabirom skladbi u rasponu od klasika do modernih obrada, a kao poslasticu izveli su skladbu Sinjski Alkari nastalu u čast poznate utrke koja se u Sinju održava preko 300 godina. Ova glazba je službeni sastav koji nastupa na Sinjskoj Alci a njihovi članovi zvukom trube pozivaju Alkare na trku.

Nakon gostiju nastupili su i domaćini, članovi Puhačkog orkestra Lovran, pod ravnanjem dirigenta Borisa Mohorića. U nešto više od pola sata predstavljeno je nekoliko skladbi iz bogatog repertoara ovog kultnog glazbenog sastava. Nastupe obaju orkestara pratila je brojna publika i naravno nagradila aplauzom.

Festival se nastavlja danas nastupom čak četiri orkestra – uz Gradsku glazbu Sinji domaćine – Lovranske puhače, nstupiti će i Puhački orkestar Marezige iz Slovenije i Orkestar G. Savoi iz Palazzuola sul Senio iz Italije. Koncert će se održati u parku ispred Umjetničkog paviljona Šporer u centru Opatije. Završni dan festivala biti će u nedjelju, kad će se orkestri predstaviti publici mimohodom kroz Opatiju (od 10:30 od tržnice do Slatine) i Lovran (12:30 od Excelsiora do Trga Slobode).

Fotogaleriju sa sinoćnjeg koncerta pogledajte na ovom linku

Tekst i foto: David Kurti / PodUčkun.net

error: Content is protected !!