FOTO: Koncertom Opatijskog komornog orkestra otvoren Bečki tjedan @ Opatija

opatijski_komorni_orkestar_becki_tjedan_opatija_2013_2

Program Bečkog tjedna nastavlja se danas, s početkom u 18 sati, kada će u Villi Angiolini biti svečano otvorena izložba fotografija pod nazivom ”Bečka arhitektura oko 1900“. Foto -galeriju jučerašnjeg koncerta pogledajte u nastavku teksta.

Opatija – Svojim trećim koncertom Opatijski komorni orkestar, pod ravnanjem maestra Damira Smerdela, otvorio je već tradicionalni Bečki tjedan u Opatiji. Program pod nazivom ‘Serenadama Beču u čast’ održan je sinoć u predivnom ambijentu opatijske Zlatne dvorane hotela Imperial.

opatijski_komorni_orkestar_becki_tjedan_opatija_2013_1

Gudači OKO-a odabranim su se repertoarom predstavili publici te oplemenili početak manifestacije zvucima austrijskih majstora i velikih skladatelja koji su posvetili gudačkim orkestrima neke od najljepših valcera, i sami nadahnuti autentičnim zvukovima bečkih salona i plesnih dvorana.

Nit vodilja ”Okovaca“ nije Beč kao takav, već Beč kakvim ga zamišljamo – kroz serenade i valcere – a svoj hommage Beču započeli su najpoznatijom serenadom svih vremena, Malom noćnom muzikom. Na programu su se našli između ostalih i valceri iz poznatih serenada za gudače, one Dvořáka i Čajkovskog, a bit će tu još jedan veliki Austrijanac, Bečanin Schubert, s popularnom Serenadom iz ”Labuđeg pjeva“.

Program Bečkog tjedna nastavlja se danas, s početkom u 18 sati, kada će u Villi Angiolini biti svečano otvorena izložba fotografija pod nazivom ”Bečka arhitektura oko 1900“ Waltera Zedniceka. Izložba ostaje otvorena do 26. listopada 2013.

[nggallery id=1075]

I. Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!