FOTO: Košarkaši Zadra osvojili 11. izdanje hrvatskog kupa @ Kostrena

Finalna utakmica donijela je sraz dviju najboljih momčadi u državi; Zadra i Zagreba. Košarkaši Zadra, državni prvaci za ovu sezonu željeli su ovu uspješnu sezonu okončati osvajanjem dvostruke titule, dok se momčad Zagreba svojim rivalima iz Zadra htjela odužiti za poraz u prvenstvu i za utjehu osvojiti trofej osvajača kupa. Veliku fotogaleriju finala i ceremoniju podjele odličja pogledajte na ovom linku

Kostrena – Drugi dan natjecateljskog dijela jedanaestog izdanja hrvatskog kupa u košarci u kolicima donio je utakmice koje su odlučivale o konačnom poretku ovog natjecanja. Prva utakmica na današnjem programu donijela je sraz za 5. mjesto u kojem su snage odmjerili Zadar 2 i Varaždin. U rezultatski neizvjesnoj utakmici pobjedu je odnijela momčad Zadra 2 i to rezultatom 32 – 27. Najbolji u redovima Zadra 2 bio je Slobodan Vulić sa 12 postignutih koševa dok su u redovima Varaždinaca po 8 koševa postigli Matija Tenšić i Nikola Bistrović.

Druga utakmica na rasporedu bile je ona između momčadi Vukova i Broda 1. Pobjedu je u ovoj utakmici odnijela momčad Vukova rezultatom 52 – 38. U momčadi Vukova najefikasniji je bio Ninoslav Krsnik sa 21 košem dok je u momčadi Broda 1 najbolji bio Igor Ograjšek sa 18 koševa.

Finalna utakmica donijela je sraz dviju najboljih momčadi u državi; Zadra i Zagreba. Košarkaši Zadra, državni prvaci za ovu sezonu željeli su ovu uspješnu sezonu okončati osvajanjem dvostruke titule, dok se momčad Zagreba svojim rivalima iz Zadra htjela odužiti za poraz u prvenstvu i za utjehu osvojiti trofej osvajača kupa. Na kraju zanimljive i atraktivne utakmice u kojoj su okupljeni gledatelji mogli vidjeti sve čari košarke u kolicima pobjedu su odnijeli igrači Zadra koji su u svim segmentima igre bili za nijansu bolji od rivala iz Zagreba. Predvođeni raspoloženim Kolegom i Sinovčićem, Zadrani su na kraju slavili rezultatom 58 – 50. Igrač utakmice bio je Dino Sinovčić sa 28 koševa dok je u momčadi Zagreba najefikasniji bio Alex Franjul sa 18 postignutih koševa, inače najbolji strijelac cijelog natjecanja.

Nakon završetka finalne utakmice uslijedila je ceremonija podjele odličja u kojoj su odličja dijelili predstavnici općine Kostrena, ministarstva branitelja i saveza košarke u kolicima. Na kraju ostaje rezimirati kako je ovo iznimno dobro organizirano prvenstvo pokazalo da Kostrena itekako ima svog konja za trku i što se tiče natjecateljskog dijela i što se tiče organizacijskog segmenta. Svi gosti i relevantni ljudi ovog sporta u Hrvatskoj imali su samo riječi hvale prema organizatorima te prema Kostreni kao destinaciji i njenoj sportskoj dvorani kao jednoj od najprilagođenijih sportskih objekata za osobe sa invaliditetom u ovom dijelu Hrvatske.

Veliku fotogaleriju finala i ceremoniju podjele odličja pogledajte na ovom linku

Marin Ružić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!