FOTO: Kreativne maske i veseli bolidi – Održan 9. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija @ Opatija

Na ovogodišnju oktansku avanturu krenula su 22 bolida s ukupno 80 sudionika iz Italije, Slovenije i Hrvatske. Veliku fotogaleriju koju ćemo uskoro proširiti s fotografijama iz Matulja i Opatije pogledajte na ovom linku

Opatija, Matulji, Kastav, Viškovo – Najveselija automobilska utrka ovih prostora opet je ludim i kreativnim idejama povezala sva mjesta na ruti od Viškova do Opatije, a na ovogodišnju oktansku avanturu krenula su 22 bolida s ukupno 80 sudionika iz Italije, Slovenije i Hrvatske.

Lijepo vrijeme i kreativne maske obilježile su i 9. izdanje Rallya maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018., koji je održan u organizaciji riječkog kluba ”RI autosport”, a isti je okupio brojne ljubitelje brzina i maškara, koji su imali jedinstvenu priliku te dvije strasti spojiti u jednom događanju.

Raspuštena i razigrana skupina šarenih vozila na dva, četiri ili više kotača krenula je iz Viškova u jutarnjim satima, zatim nastavila do Kastva i preko Frlanije se spustila do automobilističkog i zvončarskog središta ovih krajeva – Matulja, gdje su odradili ispit spretnosti na šetalištu iznad sportske dvorane, koji je privukao brojne posjetitelje željne atraktivnih scena…

Ovaj međunarodni sportsko-maškarano-turistički putujući spektakl zatim je produžio do Opatije, odnosno plaže na Slatini, na kojoj je održano i proglašenje najuspješnijih natjecatelja.

Podsjetimo, ove godine vrijedni organizatori iz riječkog kluba ”RI autosport” priredili su izložbu fotografija, plakata i rally tablica do sada održanih osam rallya, uz najavu predstojeće 4. međunarodne izložbe sportskih automobila, kartinga, motocikala, povijesnih vozila i pratećih sadržaja „RI oktan sport fest BK-nova 2018.“ koja će se održati u ožujku. Izložbu postavljenu u riječkom Caffe baru Iskra, pored hotela Bonavia, moguće je pogledati do 25. siječnja.

Zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržava i pokrovitelj Primorsko-goranska županija, gradovi Kastav i Opatija te općine Matulji i Viškovo. Osiguravatelj je riječko „Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena „Adriatic timing“, a partneri u manifestaciji „Autocentar Marinići“, Rivijera Slatina, Autoservis Klarić-Drivenik i Caffe bar Iskra Rijeka. Medijski partneri su Novi list, www.poduckun.net, www.automania.hr, www.automanija com, www.sportcom.hr, www.racing.hr i www.riautosport.hr.

Veliku fotogaleriju koju ćemo uskoro proširiti s fotografijama iz Matulja i Opatije pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!