FOTO: Liburnijski sportaši ‘ulovili’ visoke pozicije na otvorenom natjecanju škola ribolova u Kostreni @ Lovran, Ičići

Liburnijski su ribolovci dominirali u najmlađoj kategoriji, osvojili i dva postolja u „srednjoj“ uzrasnoj kategoriji, a u momčadskoj konkureciji zaslužili drugo, odnosno treće mjesto…Fotogaleriju s natjecanja pogledajte na ovom linku

Kostrena/Lovran, Ičići – Sportski ribolovci iz liburnijskih klubova odigrali su zapaženu ulogu na 5. otvorenom natjecanju škola ribolova – Kup Kostrene 2017. koje se održalo proteklog vikenda u organizaciji SRD Kostrena.

– Natjecanje je bilo pojedinačno i momčadsko, pri čemu su momčad činila tri natjecatelja, svaki iz jedne kategorije – do 21 godine – U21, do šesnaest godina – U16 i do 12 godina – U12. Nastupilo je ukupno 33 natjecatelja u 11 momčadi, a uvjeti za ribolov su bili vrlo dobri, oblačno vrijeme uz dosta južnog vjetra i valova, kazao je tajnik ŠRD Zubatac iz Lovrana Ivica Škec.

Liburnijski su ribolovci dominirali u najmlađoj kategoriji. Luko Pavičević (SRD Zubatac Lovran) osvojio je prvo, a Petar Pobar (ŠRK Ičići) treće mjesto, dok se između njih „ugurao“ Filip Butković (SRD Zubatac Poreč). Pavičević je ulovio i najveću ribu, arbuna od 122 grama.

I u kategoriji do 16 godina liburnijski su sportaši zauzeli dva mjesta na postoju, ali ono najviše pripalo je Teu Hajdaraju iz SRD Kantrida. Na drugo mjesto plasirao se Filip Burazer (ŠRK Ičići); a na treće Angela Basan (SRD Zubatac Lovran). Najveću ribu ulovio je Filip Burazer – lenicu od 143 grama.
U najstarijoj kategoriji slavili su Riječani – Luka Hajdaraj iz ŠRD Kantrida osvojio je prvo, dok su na drugo i treće mjesto „zasjeli“ klupski kolege Tomislav Milić i Marijo Milić iz SRD Kostrena.Najveću ribu ulovio je Marijo Milić – bobu od 127 grama.

Zahvaljujući dvama prvim mjestima Tea i Luke Hajdaraja, momčad SRD Kantrida koju je činio i Paolo Ljubičić osvojila je prvo mjesto u ekipnom poretku, ispred SRD Zubatac Lovran u sasatvu Luko Pavičević, Angela Basan i Tonko Pavičević te ŠRK Ičići u sastavu David Vučak, Filip Burazer i Josip Marković.

Liburnijski sportaši ‘ulovili’ visoke pozicije na otvorenom natjecanju škola ribolova u Kostreni @ Lovran, Ičići

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!