FOTO Lovran u znaku glazbe – Jazz na mulu, zborsko pjevanje u Starom gradu, klasika u Kinu Sloboda

Kako je protekla glazbena večer u Lovranu provjerite na ovom linku

Lovran – Jazz i višeglasno pjevanje prošlog utorka odzvanjali su lovranskim mulom i Starim gradom. Naime, u sklopu mini turneje Istrom i Kvarnerom nastupio je Helston School Jazz Band iz engleske pokrajine Cornwall.

Come Fly With Me, Fever ili Don’t Know Why Norah Jones, ali i standardi poput In The Mood Glena Millera, Birdland Josepha Zawinula, Chameleon Herbie Hanckoka bili su samo dio repertoara koje su pripremili gosti iz Engleske.

Paralelno s jazzom, na ispunjenom trgu Sv. Ivana održan je tradicionalni koncert Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a “Lovor”. U ulozi solista nastupili su Vladimir Peršić, Davor Stambulić, Toni Mataić, Karla Pupis, Marko Grabar, uz klavirsku pratnju prof. Vjere Lukšić i dirigentice prof. Ariane Bossi.

Također, koncertom ‘Klasični folklor’ Jelene Tihomirović (klavir) i Metoda Sironića (flauta) sinoć je otvoreno prvo izdanje festivala klasične glazbe “Lovran classic”.

– Drugi dan festivala, subota, 14. srpnja, najbogatiji je događanjima. U 12 sati predstavit će se učenici lovranskog područnog odjela Umjetničke škole M.B.Rašana iz Labina s klasičnim i popularnim programom. Lovranski područni odjel djeluje već četvrtu godinu zaredom i želja nam je bila promovirati njihove polaznike i pedagoge koji s njima predano rade. Navečer će nastupiti makedonska pijanistica Verica Šotarovska i predstavit će dijela Franza Schuberta, Franza Liszta i Frederica Chopina. Šotarovska živi i radi u Skopju, gdje predaje na centralnoj glazbenoj školi. Redovito koncertira u domovini i inozemstvu. Festival će zaključiti u nedjelju koncert opernih arija. Sopranistica Tanja Ruždjak i pijanist Božo Letunić, izabrali su program poznatih opernih i operetnih arija iz lirskog sopranskog faha od Donizettija i Verdija do Léhara i Gershwina. Tanja Ruždjak je mlada umjetnica međunarodne karijere koja je do sada nastupala s mnogim renomiranim ansamblima i orkestrima kod nas i u svijetu (Italija, Austrija, Slovenija, Nizozemska, Španjolska, SAD, Australija) te je dobitnica nagrada na međunarodnim natjecanjima. Trenutno je studentica poslijediplomskog studija u klasi prof. Claudie Visce na „Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču. Božo Letunić je umjetnički suradnik na Odsjeku za pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje surađuje s renomiranim umjetnicima i pedagozima kao što su Dunja Vejzović, Giorgio Surian, Vlatka Oršanić i drugi, najavili su organizatori iz Udruge Corona Laurea Lovran.

Cijena ulaznice iznosi 45 kuna, za festivalsku ulaznicu potrebno je izdvojiti 110 kuna, dok će umirovljenici, učenici i studenti za jednodnevnu ulaznicu izdvojiti 30 kuna, a za festivalsku 80 kuna. Ulaznice se mogu rezervirati unaprijed email adresom lovran.classic@gmail.com ili na broj 091 520 1848.

Kako je protekla glazbena večer u Lovranu provjerite na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!