FOTO: Mićom marunadom i svečanim otvorenjem izložbe Davora Žilića otvorena lovranska Marunada

mica_marunada_2015

Osim mališana, jučer su i oni stariji imali prilike uživati u delicijama od maruna i bogatom programu uz Duleta i Bonacu, DJ Vedrana i Big Deal Band, dok je u galeriji Laurus svečano otvorena izložba radova Davora Žilića u sklopu predstavljanja Grada Petrinje u Lovranu. Veliku fotogaleriju s otvorenja Miće Marunade pogledajte na ovom linku

Lovran – Tradicionalna lovranska fešta od maruna i ove godine otvorena je Mićom marunadom u organizaciji Društva ‘’Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran. Mališani su i ove godine pripremili bogat program iz područja dječjeg stvaralaštva koji je uključio kiparsku, ritmičku, likovnu i radionicu izrade nakita, čakavsku pričaonicu, radionicu glagoljice, radionicu Udruge Žmergo te Podravkinu igraonicu i kuhinju.

mica_marunada_2015_2

U svečanom programu nastupile su Ogulinske mažoretkinje, Toni Mataić (Dječji zbor OŠ Lovran), pjevači, plesači i svirači iz PŠ ”E. Kumičić“ M. Draga, PŠ Brseč i PŠ Mošćenice, mađioničar Stefano s programom ”Pjevam, sviram i čarobiram“, Ri Stars, Dječji vrtić Opatija – ogranak Lovran, Učenički dom Lovran i harmonikaši glazbene radionice ”Armunika mojga kraja“ te djeca iz DND-a Opatija, Dječjih foruma, Dječjeg gradskog vijeća Opatija, Ogulinskih mažoretkinja, OŠ Viktora Cara Emina Lovran, PŠ „E. Kumičić“ Mošćenička Draga, PŠ Brseč, PŠ Mošćenice, PŠ Dobreć, OŠ ”R.K. Jeretov“ Opatija, PŠ Ičići, Učeničkog doma Lovran, Dječjeg doma „I. B. Mažuranić“ Lovran i Dječjeg vrtića Opatija – ogranak Lovran.

– Danas smo se baš lijepo proveli, učenici su uživali u svim radionicama, u kojima su mogli pokazati svoju kreativnost, a posebnu pažnju plijenio je nastup mađioničara Stefana. No osim mađioničarskih trikova, posebno ih je oduševio i Lino, maskota Podravke, s kojom su se slikali i družili, kazala nam je jedna od učiteljica koja je pratila mališane na Mićoj marunadi.

mica_marunada_2015_3

U sklopu tradicionalne lovranske fešte od maruna, u galeriji ‘’Laurus“, danas i sutra održat će se radionica ”Ispričajmo priču o maruniću“ – crtež, animacija i film. Radionica traje dva dana u terminima: 24. listopad (subota): od 10,30 do 18:00 sati i 25. listopad (nedjelja): od 10,30 do 13,00 sati, te u 16,30 – prezentacija priče i dodjela nagrada. Radionica uključuje upoznavanje sa segmentima animiranog filma – kreativno pisanje, animacija, snimanje i montaža, a namijenjena je djeci od 7 do 14 godina. Najbolje dječje radove nagradit će se vrijednim nagradama koje je osiguralo Društvo ”Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran. Radionica je u potpunosti besplatna za svu djecu, dok su sponzori manifestacije Komunalac d.o.o., Milenij hoteli d.o.o., Jami oprema d.o.o., Radnik Opatija d.d., Hotel Lovran, Podravka d.d. – Lino igraonica, Kroasana Opatija, Hotel Miramar, Melior Opatija, Restoran Knezgrad, Hotel Mozart, GH Adriatic, Gradska kavana Lovran.

mica_marunada_2015_1

Osim mališana, jučer su i oni stariji imali prilike uživati u delicijama od maruna i bogatom programu uz Duleta i Bonacu, DJ Vedrana i Big Deal Band. Također, svečano je otvorena izložba radova Davora Žilića u sklopu predstavljanja Grada Petrinje u Lovranu. Žilić je svoje radove prikazao na oko 60 samostalnih i više skupnih izložbi, između ostalog u Londonu, New Yorku, Ohiu, Frankfurtu, St. Wendelu, Rimu, Sarajevu, Zagrebu, Splitu … Njegove slike nalaze se diljem svijeta u privatnim kolekcijama i umjetničkim galerijama, a izložba će se moći pogledati tijekom trajanja Marunade.

U subotu, 24. listopada, program na parkiralištu Brajdice trajat će ”od jutra do mraka”. Već od 10 sati posjetitelje će zagrijati DJ Vedran, a tijekom dana nastupit će Zbor KUD ”Lovran” s gostima među kojima su KUD ”Halubjan” Viškovo, Klapa ”Mirakul” Veprinac, Klapa ”Marun” Lovran te Folklorno društvo Žejane. Tijekom poslijepodneva na pozornici će se izmijeniti Edi Lazarić, Kokonić i Makso, Klapa Opatija, Chikaz Zumba, dok će u noćnoj smjeni zasvirati Mustafi i Koktelsi.

Veliku fotogaleriju s otvorenja Miće Marunade pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!