FOTO, VIDEO: Mićom Marunadom otvorena velika fešta od maruna @ Lovran

Nakon podizanja zastave nastavljeno je druženje koje je ove godine bilo u znaku Sv. Jurja, a kako je proteklo druženje provjerite u velikoj fotogaleriji (koju uskoro proširujemo) na ovom linku

Lovran – Tradicionalna lovranska fešta od maruna i ove godine otvorena je Mićom marunadom u organizaciji Društva ‘’Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran.

Bogat program namijenjen mališanima na temu lovranskog zaštitnika Sv. Jurja i ove godine dočekao je djecu iz DND-a Opatija, Dječjih foruma, Dječjeg gradskog vijeća Opatija, OŠ Viktora Cara Emina Lovran i PŠ „E. Kumičić“ Mošćenička Draga.

Nakon podizanja zastave nastavljeno je druženje koje je ove godine bilo u znaku Sv. Jurja. Tako su mališani na brojnim radionicama imali prilike naučiti viteški ples, kako izraditi štiteve i mačeve, dok je u Bajkaonici ispričana priča kako je Sv. Juraj spasio Lovran.

Bogat program otvorenja nastavlja se u 17 sati s programom otvorenja i mimohodom od hotela Bristol do parkirališta Brajdice. Večernji program otvara DJ Vedran u 18 sati, zatim na pozornicu dolaze Creedence R.B. i Opća opasnost. Mini sajam autohtonih proizvoda s područja Grada Petrinje otvara subotnji program u jutarnjim satima, a zakazan je susret Oldtimera u organizaciji Liburnija klasik kluba. u 10 sati počinje Malonogometni turnir „Žajice 2018.“, a sat vremena kasnije na rasporedu je nastup zborova, a nastupit će HPD „Danica“ Pasjak, Mješoviti pjevački zbor „Maestral“ Veprinac, Ansambl „Kaljinka“ Rijeka, Klapa „Skalin“ Matulji i KUD Lovor iz Lovrana. Bonaca & Kokonić s nastupom počinju u 13 sati, dva sata kasnije na binu će se popeti Klapa Baladur, a razgibavanje uz Chikaz Zumba Fitness počinje u 17 sati, dok će večernji sati pripasti Magazinu I Lady Luni. Nedjeljni program počinje s tradicionalnim boćarskim turnirom „Marunada 2018.“, u 11 sati zasvirat će mladi harmonikaši Marcel & Emanuel, a točno u podne Trio Asi. Klapa Nevera s nastupom počinje u 14 sati, Puhački orkestar Lovran u 16 sati, dok će od 18 do 22 sata publiku zabavljati Šajeta I Dellboysi. U subotu, 20. listopada uz tradicionalni sajam robe široke potrošnje uz ponudu maruna i kolača od maruna održat će se i dvije sportske manifestacije. Regata „MARUNADA 2018“, za klase optimist, laser i 420, na rasporedu je u 8 sati, dok natjecanje u športskom ribolovu „9. Kuo Mića žajica“ počinje u 10 sati.

Od danas je u funkciji i novouređeno parkiralište Kamenjar sa 140 parkirnih mjesta…

Također, u restoranima i konobama Lovrana, Medveje i Lovranske Drage marun također biti u fokusu gastro ponude, a Bistro Ulika, Bistro Oaza, Buffet Stubica, Gradska kavana Lovran, Konoba Kali, Lovranski Pub, Remisens Hotel Excelsior, Restoran Bellavista, Restoran Draga Di Lovrana, Restoran Knezgrad, Restoran Kvarner, Restoran Lovranska vrata, Restoran Pizzeria Delfino, Restoran Riviera, Restoran Stari grad, Restoran Štanger te Restoran Villa Astra ponudit će razne specijalitete od maruna.

Kako je proteklo druženje provjerite u velikoj fotogaleriji (koju uskoro proširujemo) na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!