FOTO: Mirjana Bobuš očarala publiku na Fortici @ Kastav

kastav_2013_mirjana_bobus_kastafsko_kulturno_leto

Osim svojih pjesama, izvela je i neke hrvatske evergrine, poput klasika Tereze Kesovije – ‘Nono, dobri moj nono’. Veliku foto-galeriju s jučerašnjeg koncerta pogledajte u nastavku teksta.

Kastav – Jedna od najpoznatijih kantautorica našega kraja, Mirjana Bobuš nastupila je sinoć pred prepunim auditorijem kastavske Fortice, u sklopu Kastafskog kulturong leta. Uz pratnju Papića na gitari, Mirjana Bobuš provela je publiku kroz brojne hitove nastale tijekom dvadesetogodišnje karijere.

kastav_2013_mirjana_bobus_kastafsko_kulturno_leto (22)

Premda je već kao dijete iskazivala sklonost ka pisanju i pjevanju, naša istaknuta kantautorica Mirjana Bobuš, tek je u 35-toj godini života otvorila širom vrata hrvatskoj glazbenoj sceni. Prvu pjesmu na natječaj festivala MIK-a, “Zami me sobun sakamo”, poslala je 1994. godine i odmah osvojila treće mjesto po ocjeni publike. Već sljedeće godine s pjesmom “Lanterna”, u izvedbi Radojke Šverko, osvaja prvo mjesto po ocijeni stručnog ocjenjivačkog žirija na splitskom festivalu. Svaka nova godina donosila je nove uspješnice koje postaju evergrini i ukras na kolajni primorske glazbe.

Daljnjim razvojem karijere stvorila je brojne uspješnice i zaslužila mjesto uz najpoznatije izvođače Liburnije i šire. Iza nje su četiri samostalna albuma i bezbroj koncerata na kojima nastupa sa svojom vjernom pratiljom, gitarom. Iduće godine puni 20 godina stvaralačkog rada, a kako sama kaže ”…cijeli moj život je pjesma i s pjesmom se najbolje osjećam.”

Na jučerašnjem koncertu, Mirjana Bobuš je učinila svojevrsni presedan, obzirom da je osim svojih pjesama izvodila i tuđe. Tako je kastavska publika uživala u poznatim hrvatskim evergrinima poput klasika Tereze Kesovije – ‘Nono, dobri moj nono’.

[nggallery id=944]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: Tomislav Zemanek

error: Content is protected !!