FOTO: Nastupom sopranistice Marie Helienek otvoren Bečki tjedan @ Opatija

becki_tjedan_otvorenje_2014_hotel_milenij

Bečki tjedan nastavlja se večeras, u 18 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, svečanim otvorenjem izložbe ”Royal Dreams – Glorious Future” pod pokroviteljstvom nagrade Red Carpet Art Award iz Beča. Fotogaleriju s otvorenja Bečkog tjedna pogledajte na ovom linku

Opatija – Nastupom bečke operne pjevačice, sopranistice Marie Helienek na terasi hotela Milenij otvoreno je sinoć jubilarno peto izdanje manifestacije Bečki tjedan, koji spaja opatijsku i bečku kulturu, tradiciju i umjetnost.

becki_tjedan_otvorenje_2014_hotel_milenij_1

– Već dugi niz godina su Beč i Opatija vezani prijateljstvom i svaki puta kada dođem u Opatiju osjećam se kao da sam došao kući. Opatija i Beč dijele mnogo toga zajedničkog – kulturu, turizam, povijest – i normalno je da se nastavljamo dalje zajedno razvijati. No, Opatija ima i nešto što Beč nema, a to je prekrasno more, kazao je član poglavarstva Grada Beča Ernst Woller, predsjednik Komisije za kulturu Grada Beča i zamjenik predsjednika Komisije za europska i internacionalna pitanja.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić podsjetio je da će se tijekom čitavog tjedna održavati brojna događanja – izložbe, okrugli stolovi i drugi programi – koji će kulminirati velikim Bečkim balom u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u subotu navečer, te je pozvao sve građane i turiste da posjete sva ova događanja.

Bečki tjedan nastavlja se večeras, u 18 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, svečanim otvorenjem izložbe ”Royal Dreams – Glorious Future” pod pokroviteljstvom nagrade Red Carpet Art Award iz Beča.

Fotogaleriju s otvorenja Bečkog tjedna pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!