FOTO: NK Opatija – Remi s liderom na tablici

nk opatija nk vinogradar 2017 nogomet opatija (1)

Gosti su se predstavili u vrlo kvalitetnom izdanju i dokazali da se zasluženo nalaze na čelu ljestvice, dok su Opatijci nastavili svoj pozitivni proljetni niz te pokazali da se ravnopravno mogu nositi s liderom prvenstva i najboljoj gostujućoj ekipi koja je ove sezone gostovala u Opatiji. Veliku fotogaleriju koju smo snimili na utakmici pogledajte na ovom linku

nk opatija nk vinogradar 2017 nogomet opatija (3)

Opatija – Utakmica između prvo i četvrto plasirane momčadi na tabelici, odigrana na opatijskom campu, pred dobro popunjenim tribinama po lijepom i za igru optimalnom vremenu, opravdala je epitet derbija kola. Ali, samo po visokom ritmu i tehničkoj potkovanosti obje ekipe, obzirom da su mreže ostale netaknute. Gosti su se predstavili u vrlo kvalitetnom izdanju i dokazali da se zasluženo nalaze na čelu ljestvice, dok su Opatijci nastavili svoj pozitivni proljetni niz (u pet utakmica, tri pobjede i dva remija) te pokazali da se ravnopravno mogu nositi s liderom prvenstva i najboljoj gostujućoj ekipi koja je ove sezone gostovala u Opatiji.

Taktičko nadmudrivanje, trajalo je od prve pa sve do posljednje minute sudačke nadoknade, a tijekom 90’+2 minute nadoknade, svaka ekipa uspjela je samo jednom ozbiljnije zaprijetiti protivniku.

nk opatija nk vinogradar 2017 nogomet opatija (5)

Gostima je to uspjelo u posljednjim trenucima prvog poluvremena, kad se Prijić na nekih 15 m izborio za malo prostora i iz poluvoleja uspio uputiti snažan i precizan prizemni udarac, kojeg je domaći vratar Raspor krajnjim naporom i paradom uspio skrenuti u korner. Opatijci su svoju najopasniju prigodu stvorili u 55′ kad je Šolić iskosa s lijeve strane ušao u 16-terac gostiju, no njegov udarac otišao je malo pokraj lijeve stative. Sve ostalo, uglavnom se odvijalo između dva 16-terca, u igri koja je bila na zavidnoj tehničkoj razini (koliko to opatijski travnjak omogućava), ali obostrana kvaliteta u svim linijama, nije dozvolila niti stvaranje opasnijih situacija, a kamo li prigoda za postizanje zgoditka.

nk opatija nk vinogradar 2017 nogomet opatija (4)

U takvom ogledu, najslabiji akter bio je, sad već to nije slučajno, već tradicionalno, glavni sudac Rajko, koji je još jednom pokazao sav svoj antitalent i nedoraslost ovom rangu natjecanja. A posebno je zakazao u prosuđivanju „laktova“, na način da je u sedam situacija navodne domaće „laktove“ u skoku sankcionirao, uvijek „nasjedajući“ na gostujuće glasne uzvike, a jedini gostujući „lakat“ nakon kojeg je domaći stoper Kurilić završio ležeći u krvi ( koja se „iz aviona“ vidjela ), vrlo loš i tendenciozan sudac Rajko, ne da nije vidio ni sankcionirao, nego nije ni zaustavio igru, i pitanje da li bi i zaustavio da dr. Tkalčić i fizioterapet Greblički nisu utrčali na travnjak kako bi ozlijeđenom domaćem igraču pružili potrebnu medicinsku skrb, koja mu nije pomogla da nastavi utakmicu, obzirom na težinu ozljede.

Sljedeće kolo, za tjedna dana, Opatijci gostuju kod ekipe HAŠK-a.

3. HNL ZAPAD
Datum: 01.04.2017.
Kolo: 20
Kategorija: SENIORI
Igralište: NK Opatije
Suci: Igor Rajko ( Poreč ), Dario Kolarević ( Zagreb ), Branimir Milačić ( Zagreb ), 4.sudac: Danijel Starčević ( Pula )
Delegat: Davorin Mlakar ( Zagreb )
Doktor: dr Lovro Tkalčić

nk opatija nk vinogradar 2017 nogomet opatija (2)

NK OPATIJA – NK VINOGRADAR 0 : 0 ( 0 : 0 )
NK OPATIJA:
Raspor, J.Rudan, Kurilić (80′ Mance), Lucić, Kolić, Pejanović (51′ Matovina),Bjelanović, T.Rudan, Šolić, Petrović, Furjan (46′ Krešić)
Trener: Zoran Bogolin

NK VINOGRADAR: Bašić, Vukić, Povrženić (54′ Mislimi), Bagarić, Prijić,Prša (76′ Ristovski), Šćrbec, Poljak, Miličević, Terzić (67′ Štulec), Dalić
Trener: Stjepan Gomerac

Žuti karton: Dalić, Ristovski ( NK Vinogradar )

Veliku fotogaleriju koju smo snimili na utakmici pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!