FOTO: Nogometaši Muna sezonu startaju u višem rangu natjecanja

Pozivaju se svi ljubitelji dobrog nogometa na prvu službenu utakmicu ove sezone NK Muna koja će se odigrati već ove subote, 18. kolovoza s početkom u 17:30 sati, kada će se na travnjaku igrališta u Munana ogledati u kup utakmici s ekipom NK Lovrana.

Mune – Početkom kolovoza nogometaši NK Muna započeli su pripreme za novu natjecateljsku sezonu. Nakon dugog razmišljanja i ”vaganja” argumenata za i protiv, razgovora i dogovora s drugim klubovima iz regije, Uprava i igrači donijeli su odluku da se, nakon osvojenog naslova prvaka u 2 ŽNL, okušaju u 1. ŽNL. Njihovu želju uvažio je i Nogometni savez PGŽ, tako da će Mune svoju prvu utakmicu u 1. ŽNL odigrati u Klani, 02. rujna, protiv istoimenog kluba.

O događajima i motivima koji su utjecali na ovakav rasplet događaja razgovarali smo sa predsjednikom kluba, gosp. Marmelić Borisom. On se prvenstveno zahvaljuje svim igračima i treneru Šneler Aleksandru koji su ostvarili rezultat koji omogućava povijesni iskorak za klub. Isto tako zahvaljuje se sportskom direktoru HNK ”Rijeka“ gdinu. Juričiću i direktoru omladinske škole, gdinu. Stilinoviću koji su prepoznali ozbiljnost situacije i veliku želju za napredovanjem kluba, te su dali potporu u organizaciji omladinskih ekipa kako bi klub mogao nastupati u ovom rangu natjecanja. Ističe da je ovo veliki uspjeh amaterskog sportskog kolektiva koji je u 15 godina postojanja kluba uspio izgraditi igralište, svlačione, rasvjetu i tribine. Tu svakako treba zahvaliti na pomoći svim mještanima Muna, svim dobrim ljudima s područja cijele PGŽ koji su pomagali i sponzorirali aktivnosti kluba, a svakako i Općinskom vijeću Općine Matulji čijim su se odlukama u općinskom proračunu osiguravala sredstva za funkcioniranje kluba. Izrazito je zadovoljan što će se dečki, koji su napravili veliki rezultat prošle sezone, rezultat u koji su uložili ne samo znoj i trud već i značajna financijska sredstva jer od kluba nikad dosad nisu tražili ni refundaciju troškova prijevoza na treninge (tri puta tjedno) ili utakmice, a kamo li naknade za igranje, moći okušati u kvalitetnijem natjecateljskom razredu. Nada se da će ova događanja u i oko kluba imati pozitivan utjecaj i na mlađe uzraste s kojima se planira početkom školske godine pokrenuti novi ciklus sportske škole. Vjeruje da će dobri sportski rezultati, osim zadovoljstva u redovima takmičara, u konačnosti imati za rezultat i pomoć nekih novih sponzora, a da će se na tribinama nedjeljom u Munama okupljati još veći broj zaljubljenika u nogomet s područja cijele Liburnije.

Sandro Pecman - najbolji strijelacu 2. ŽNL-e

U ekipu su se nakon sezone pauziranja zbog privatnih razloga vratili Robert Stanić, Mario Kovčalija i Mateo Žigman. Da doista u ekipi vlada zdrav duh, da je to ”klapa” koja igra ”iz gušta” a ne za neka materijalna ili financijski dobra,dokazuje podatak da nitko nije napustio redove munjskih nogometaša a da je došlo nekoliko mlađih igrača kojima će ovo biti prva seniorska sezona, a najavljen je dolazak još nekoliko igrača koji su dosad igrali za ekipe s Liburnije. Uz to došlo je i do promjene na klupi, pa je ekipa dobila i novog trenera. Zanimao nas je prvi dojam o ekipi i očekivanja trenera Bilića: ”Ekipa je godinama zajednom, dečki su velika i dobra klapa. Par je nositelja igre, koji svojim maksimalnim zalaganjem mogu pridonijeti tome da ekipa ima dobre rezultate. Nakon par treninga mogu samo reći da klub ima potencijala, te da ove sezone očekujem borbu za sredinu tablice.“

Prošlosezonski najbolji strijelac kluba, a i 2. ŽNL Sandro Pecman rekao nam je da je atmosfera među igračima i navijačima super, svi su sretni i zadovoljni zbog ulaska u viši rang natjecanja; dečki nemaju prevelika očekivanja ali svakako će se potruditi ostati u 1 ŽNL. Pecman je svjestan činjenice da će teško ponovo osvojit titulu najboljeg strijelca, ali kako on sam kaže potrudit će se pa što bude- bude! Prema njegovom mišljenju, najveći poticaj ekipi su navijači i atmosfera koja vlada oko njih.

I na kraju pozivaju se svi ljubitelji dobrog nogometa na prvu službenu utakmicu ove sezone NK Muna koja će se odigrati već ove subote, 18. kolovoza s početkom u 17:30 sati, kada će se na travnjaku igrališta u Munana ogledati u kup utakmici s ekipom NK Lovrana.

[nggallery id=360]

Iva Grbac / Liburnija.net

error: Content is protected !!