FOTO: Održan 10. trofej Barić – Milan Jurić i Veljko Sošić imaju najbolje vino domaće proizvodnje @ Opatija

Na 10. trofeju Barić, prezentirano je 17 bijelih i 8 crnih vina, a stručni ocjenjivački sud, koji je ocjenjivao boju, bistroću, miris i okus, pod paskom predsjednice žirija Patricije Rumac imao je pune ruke posla.

Opatija – Vino za osobnu upotrebu, odnosno vino domaće proizvodnje, ovog petka po jubilarni, deseti put bilo je u fokusu ljubitelja fine kapljice. Naime, na 10. trofeju Barić, prezentirano je 17 bijelih i 8 crnih vina, a stručni ocjenjivački sud, koji je ocjenjivao boju, bistroću, miris i okus, pod paskom predsjednice žirija Patricije Rumac imao je pune ruke posla.

Milat Damir, Branko Milenković, Patricija Rumac, Tancabel Ivo i Šikić Mario za najboljeg proizvođača bijelog vina proglasili su Milana Jurića, drugo mjesto osvojio je Darko Mandić, a treće Goran Cetina.

Sošić Veljko proizveo je najbolje crno vino, a iza njega plasirali su se Jurić Milan i Irena Miškić. Vrijedi istaknuti detalj, da su dva lanjska druga mjesta, ove godine pretvorena u prva, što znači da su Milan Jurić i Sošić Veljko ove godine pogodili ukus žirija koji im  je dodijelio zlatne medalje.

– Dragi moji proizvođači, takmičari, gosti, prijatelji, susjedi i posjetitelji Opatije. Drago mi vas je videt va ovakoven broje, na ovoj našoj fešte, odnosno na 9. trofeje Braić va ocjenjivanju crnega i belega vina, seh sorti od brajdi do gomile. Takmičarima vinarima želim puno uspjeha, a dragim posjetiteljima želim da se lepo provedu i uživaju va dobren vine, istaknuo Dragan Hlanuda, vlasnik caffe bara Barić i organizator susreta koji nje skrivao zadovoljstvo kako je protekao jubilarni susret.

Za kraj dodajmo da su najbolji vinari nagrađeni medaljama, diplomama i prigodnim poklonima, dok su prvoplasiranu kući ponijeli sliku Claudia Franka.

Kako je proteklo druženje na 10. smotri vina pogledajte u priloženoj fotogaleriji u nastavku…

Milan Jurić I Veljko Sošić Imaju Najbolje Vino Domaće Proizvodnje @ Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!