FOTO: Održan donatorski ručak opatijskih Lionsa u Crvenom križu

U izvrsnom raspoloženju, uz priče i šale, u ozračju dobre volje, druženje je trajalo nekoliko sati, s jedinstvenim zaključkom da se ovakva i slična druženja trebaju nastaviti. Nekoliko fotografija s današnjeg druženja pogledajte u nastavku teksta…

Opatija – Povodom obilježavanja 20. obljetnice postojanja i rada Lions Cluba Opatija, članovi Damir Perman, Milovan Šepić, Elvira Štimac i Milena Peršić, na čelu s predsjednikom Franom Mikom, organizirali su donatorski ručak u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Opatija, na kojem su ugostili potrebite, dobrovoljne darivatelje krvi te volontere Crvenog križa, uz pomoć članova društva na čelu s ravnateljicom Đanom Pahor. Time se LC Opatija i formalno pridružio GDCK u obilježavanju „Svjetskog dana darivatelja krvi“. Nazočili su i svi članovi Odbora GDCK Opatija, koji su ovu aktivnost svesrdno podržali i pozdravili.

Četrdesetak sudionika donatorskog ručka uživalo je u obroku koji su pripremili članovi LC Opatija, a na trpezi su se našla razna jela – juha, gulaš od divljači uz prilog „špecle“, tri vrste salata, štrudle od sira i jabuka, odgovarajuća pića i napitci, kava te slatkiše i grickalice. U izvrsnom raspoloženju, uz priče i šale, u ozračju dobre volje, druženje je trajalo nekoliko sati, s jedinstvenim zaključkom da se ovakva i slična druženja trebaju nastaviti.

– Valja naglasiti da je ovo bila jedna u nizu aktivnosti, kojom članovi LC Opatija aktivno djeluju u svojoj sredini, sukladno načelima lionizma, a u cilju pomaganja onima, kojima je pomoć potrebna. Naime, ova je prigoda bila tek jedna od aktivnosti temeljenih na ideji da svaki mjesec nekoliko članova LC Opatija izdvoji svoje slobodno vrijeme i sredstva, kako bi u pripremu obroka ugradili svoj entuzijazam, a kao temeljnu pretpostavku za druženje i razmjenu pozitivnih emocija. Kroz ove i slične akcije se na najbolji način manifestira temeljna uloga lionizma, koji potencira potrebu da se izdvoje vrijeme i sredstva, kako bi se pomagalo, ali i da bi se družeći se i služeći, odnosno radeći uvijek za opće dobro utjecalo na opću dobrobit zajednice. Na taj se način i praktično ostvaruje temeljno načelo lionizma, prema kojem su Lionsi svojevrsni „anđeli humanosti“, uvijek spremni pomoći svima, a posebno onima, kojima je pomoć najpotrebnija. Pored toga, djeluje se i na okupljanje i ostalih ljudi dobre volje, koji su voljni pomoći i dati sebe za opće dobro u sredini u kojoj žive i djeluju, poručili su iz Lions Cluba Opatija.

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Nikola Turina

error: Content is protected !!