FOTO: Održan planinarski pohod ‘100 ženskeh na Planike’

100_zenskeh_na_planike_2014

182 čeljadeta, od toga 120 ženskih (doslovno svih generacija od 16 mjesečne bebe do par gospođa 60+), a uz to dva psa i jedan plišani medvjedić zvan Hrvoje, tako da nas je sveukupno bilo okruglo 185, suhoparna je statistika jučerašnjeg pohoda na Planik. Naši stalni suradnici iz PD Lisina donose iscrpan i duhovit izvještaj te veliku fotogaleriju koju možete pogledati u nastavku…

Matulji – Ove godine smo zaista imali sreće s vremenom. Nakon što smo 2013. pet puta odgađali pohod zbog sniježnih neprilika i nisu nam pomogli ni Batman, Supeman, Zoran Vakula pa čak ni Chuck Norris ove godine smo uspjeli iz prvog pokušaja, mada je to bio prvi sunčani vikend od početka godine.

100_zenskeh_na_planike_2014_1

Koristeći sva moguća raspoloživa sredstva promidžbe – plakati, Fejs, usmena predaja od usta do usta, ucjene i nagovaranje svih znanih i neznanih – uspjeli smo okupiti impresivan broj ljubiteljica prirode i pokojeg ljubitelja ljubiteljica prirode. Iz Matulja su krenula 3 autobusa Autotroleja i 2 Kosova kombija (ne kombija sa Kosova, nego zbilja od Kosa), uz još nekoliko auta koji su nas čekali na Poklonu.

Nakon prve milenijske fotografije na Poklonu, polako krenusmo oko 8:40. Sunčano vrijeme svima je pogodovalo, tako da su uz vrhunsko vodstvo i kvalitetan tempo Velikog Šefa & Valtera svi junački gazili pa kolona se nije previše razvukla. Prva pauza iskorištena je za uklanjanje suvišne odjeće, kratku nadopunu zalihe minerala i vitamina onih koji nisu doručkovali ujutro i onih koji su radili noćnu smjenu (a bilo ih je).

100_zenskeh_na_planike_2014_2

Korak na korak, zdravo rumeni nakon uzbrdice, stigosmo do prijevoja između Velikog i Malog Planika gdje su nas čekale pite od sira i jabuke (falile su samo pita zeljanica i krompiruša, ali imamo obećanje da će i tega bit k letu). Na vrhu Planika je dosta puhalo, pa smo se zadržali (aman) taman toliko da obavimo foto session,te otpjevamo Istarsku himnu ”Krasna zemljo“ pod ravnanjem maestra Johane i strateški prijeđemo na pričuvni položaj. Polako i oprezno krenusmo naprijed jer je na istarskoj strani Ćićarije bilo snijega, pa je bilo mjestimice vrlo sklisko i opasno.

Sandro je dobio zadatak da prebroji koliko nas bjaše, a evo njegova izvješća: ‘Izbrojio sam 182 čeljadeta, od toga 120 ženskih (doslovno svih generacija od 16 mjesečne bebe do par gospođa 60+), a uz to dva psa i jedan plišani medvjedić zvan Hrvoje, tako da nas je sveukupno bilo okruglo 185. Sutra izvješće poslušajte na vijestima Talijanske redakcije Radio Rijeke (Notiziario i Giornale radio)’.

100_zenskeh_na_planike_2014 (6)

Nakon nekoliko puta po 30 minuta + nekoliko puta 15 minuta, odjednom su se začuli harmonika i truba i ”Večeras je naša fešta“, što bijaše siguran znak da smo stigli na Korita. Uz pjesmu ljepši (jači) spol dočekali su garofuli i bedži, a sve skupa okrijepljujuća maneštrica. Koncert za harmoniku i trumbetu trajao je prekratko, jer smo nakon sat vremena krenuli na Korita na još jedan foto session, pa nizbrdo za Brgudac. Neravan teren uzeo je par žrtvi koje je GSS prevezao svojim prekrasnim velikim jeepom (morali su opravdat dnevnicu).

Na kraju zahvala svima koji su nam pomogli u organizaciji i provedbi pohoda, te hvala svima koji su u njemu učestvovali. I za kraj jedna zaštićena – sen je bilo lepo i si su jako zadovojni.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Robert Koprivnjak / PodUčkun.net
Foto: Miloš Vrenc

error: Content is protected !!