FOTO: Održana akcija “Ulice bez žvakaćih guma” @ Opatija

Špatulanje žvakaća...

Špatulanje žvakaća…

Akcija je trajala od 11,30 do 13,00 sati i do završetka akcije učenici nisu stali sa čišćenjem. Uskoro su se mogli čuti komentari: “Nikad više neću bacati žvakaće okolo” i svi su se složili da bi ulice puno ljepše i čišće izgledale da se svi pridržavaju toga. Nekoliko fotografija s akcije pogledajte na ovom linku

Opatija – Akcija pod nazivom “Ulice bez žvakaćih guma” održana je jučer ispred zgrada opatijskih srednjih škola. Akciju je organizirala udruga Žmergo u suradnji s Ugostiteljskom školom Opatija i Hotelijersko-turističkom školom, a u sklopu projekta Hrvatska volontira 2014. i s ciljem upućivanja mladih i šire javnosti o važnosti očuvanja prirodnog okoliša bez zagađivača industrijskog podrijetla.

akcija_zvakace-gume_opatija_2014_1

Ukupno je sudjelovalo 50 učenika u pratnji školskih pedagoga i glavni zadatak im je bio čišćenje dvorišta od žvakaćih guma. Dogovor je bio da svaka škola čisti u svom okruženju. U početku su učenici negodovali zbog puno posla, no uskoro su se ozbiljno prihvatili svojih špatula. Akcija je trajala od 11,30 do 13,00 sati i do završetka akcije učenici nisu stali sa čišćenjem. Uskoro su se mogli čuti komentari: “Nikad više neću bacati žvakaće okolo” i svi su se složili da bi ulice puno ljepše i čišće izgledale da se svi pridržavaju toga. Isto tako, shvatili su koliko nečistoće može izazvati sitnica kao što je bacanje žvakaćih guma po cesti, a koliko napora i vremena treba uložiti te koliko ljudi sudjelovati da se sve to počisti.

Po završetku akcije je održan koncert u caffe baru “Tennis” za sve sudionike. Vrijedni učenici nagrađeni su mini pizzama, koje su za ovu prigodu pekli učenici prvih razreda Ugostiteljske škole pod vodstvom nastavnice kuharstva, te su se mogli opustiti uz hladne sokove i zvukove gitare Damira Tomića, člana bendova Kung Foo Fighters i Gerilla.

Nekoliko fotografija s akcije pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!