FOTO Održane sportsko-rekreativne igre „Mogu i ja“ @ Opatija

– Dopustite mi pobijediti, a ako ne mogu pobijediti, neka budem odvažan u svojem pokušaju, zakletva je sportsko-rekreativnih igara za osobe s invaliditetom, a koju je izrekla Gabrijela Babić.

Opatija – Jedanaestim izdanjem Sportsko-rekreativnih igara za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi „Mogu i ja“ održanim danas u opatijskoj Sportskoj dvorani Marino Cvetković obilježeni su Međunarodni dan invalida i Međunarodni dan volontera.

Oko 140 sudionika iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine natjecalo se u sportskim igrama i uživalo u veselom programu, pjesmi i plesu te u posebnom iznenađenju – dolasku Djeda Mraza, u kojeg se odjenuo Valerio Benčić Vale. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Opatije sudionike su posjetili i vilenjaci, koji su došli s Festivala čokolade te ih darivali slatkišima.

Manifestaciju već jedanaest godina zaredom organizira KŠR Gorovo pod pokroviteljstvom Grada Opatije, a pomoglo je dvadesetak učenika Osnove škole „R. K. Jeretov“ Opatija.

– Dopustite mi pobijediti, a ako ne mogu pobijediti, neka budem odvažan u svojem pokušaju, zakletva je sportsko-rekreativnih igara za osobe s invaliditetom, a koju je izrekla Gabrijela Babić.

Oko 140 takmičara iz 15 udruga i ustanova iz Kraljevice, Rijeke, Pule, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Križevaca, Banja Luke, Dornave, Vipave i Opatije natjecalo se u sportskom poligonu, pikadu, kuglanju loptom, gađanju koša, gađanju lukom i strijelom, gađanju rukometnog i hokej gola, bacanju kolutova, boćanju, stolnom tenisu i gađanju mete, a pobijedili su – svi, te su nagrađeni medaljama, a volonteri velikim zahvalama i osmjesima. Program je vodio Dražen Turina Šajeta, a za glazbu brinuo DJ Vedran.

– U ovoj manifestaciji aktivnosti su u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika. Ujedno je i integracijski sportsko rekreativni program gdje se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć djece volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i bit će nagrađeni prigodnim medaljama. Sudionike školske dobi želi se educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici, te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija, istaknuo je direktor KŠR Gorovo Dalibor Korenić.

Na igrama su sudjelovali Radionica/igraonica „Kolibrići“ Društva „Naša djeca“ Opatija, O.Š. „R. K. Jeretov“ Opatija, Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije, Centar za rehabilitaciju Rijeka, Dnevni centar za radnu terapiju Pula, Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Udruga roditelja i lica s posebnim potrebama „Hrabro srce“ Banja luka, Udruga djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Uspjeh“ Crikvenica, Centar za rehabilitaciju Fortica Kraljevica, Udruga SŠ Delfin O.Š. Ivana Mažuranića Novi Vinodolski, ZUDV Dornava Slovenija, Cirius Vipava Slovenija, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, KŠR Gorovo i Centar za odgoj i obrazovanje Fortica Kraljevica.

Olimpijsku zastavu podignula je dječja gradonačelnica Petra Deranja, a sudionicima su se obratili i članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije. Pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač istaknuo je kako sport nema granica i mora biti dostupan svima. Čestitao je KŠR Gorovu i Gradu Opatiji na organizaciji manifestacije, a sudionicima poručio da su svi pobjednici. Dobrodošlicu natjecateljima i njihovim pratiteljima te volonterima zaželio je zamjenik gradonačelnika Emil Priskić koji je igre proglasio otvorenima.

Održane Sportsko-rekreativne Igre „Mogu I Ja“ @ Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!