FOTO: Održano Gradsko natjecanje iz pružanja prve pomoći

U kategoriji mladih prolaz na županijsko natjecanje izborila je ekipa Gimnazije Eugena Kumičića Opatija u sastavu Ivan Brkić, Emily Brumnić, Ivan Ivanković, Katarina Mohović, Uma Priskić i Nina Šarković koje su pripremali naši volonteri Crvenog križa Maša Dunatov i Frane Babić, a koja je pobijedila ekipu Hotelijersko-turističke škole Opatija. Fotogaleriju s natjecanja koju je snimio NIkola Turina pogledajte na ovom linku...

Opatija – U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Opatija prošlog tjedna održano je 42. gradsko natjecanje iz pružanja prve pomoći za pomladak i mlade Crvenog križa, na kojem je sudjelovalo 29 učenika iz osnovnih i srednjih škola s područja Liburnije.

U kategoriji mladih prolaz na županijsko natjecanje izborila je ekipa Gimnazije Eugena Kumičića Opatija u sastavu Ivan Brkić, Emily Brumnić, Ivan Ivanković, Katarina Mohović, Uma Priskić i Nina Šarković koje su pripremali naši volonteri Crvenog križa Maša Dunatov i Frane Babić, a koja je pobijedila ekipu Hotelijersko-turističke škole Opatija.

U kategoriji podmlatka prolaz na županijsko natjecanje izborila je ekipa Osnovne škole Viktora Cara Emina Lovran u sastavu Enola Gržin, Maria Leana Đolonga, Sara Radoš, Ana Krištić, Ana Mihalić i Deborah Peršić pod stručnim vodstvom prof. Tatjane Halavuk i volontera Frane Babića i Maše Dunatov, a koja je bila bolja od ekipa Osnovne škole Dr. Andrije Mohorovičića Matulji i Osnovne škole Drage Gervaisa Brešca.

Naime, O.Š. Drago Gervais Brešca natjecala se u sastavu Sara Barak, Gabriela Ivešić, Korina Ojurović, Lana Ružić, Karla Stanić i Mihaela Turković dok su tim O.Š. Dr. Andrija Mohorovičić Matulji činile Iva Marjanović, Petra Boršić, Emma Divljan, Sara Aurora Ružić, Nikolina Boneta i Matea Bučković. U napetoj završnici natjecanja u kategoriji podmlatka ekipa matuljske osnovne škole osvojila je drugo mjesto u nikad tijesnoj borbi za prvo mjesto a prošlogodišnji pobjednici, osnovnoškolci iz Brešce osvojili su 3. mjesto.

– Organizacija ovakvog događaja ne bi bila moguća bez rada i truda naših volontera i donacija naših donatora Kristijana Brke, pekare Radnik, Beach bara Lido i Choco bara koji su za naše natjecatelje pripremili sendviče, krafne, piće i čokoladu, poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Opatija.

Fotogaleriju s natjecanja koju je snimio NIkola Turina pogledajte na ovom linku...

Kristina Tubić, N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Nikola Turina

error: Content is protected !!