FOTO: Održano predstavljanje zbornika ‘Viktor Car Emin 1870.-1963.’ @ Mošćenička Draga

Draški načelnik iznio ideju o uređenju općinske starine u centru Kraja koja bi u budućnosti mogla postati mali memorijalni centar posvećen Viktoru Caru Eminu. Kako je proteklo predstavljanje zbornika provjerite na ovom linku

Mošćenička Draga – Predstavljanje zbornika Viktor Car Emin 1870.-1963. održano je prošlog petka, a veliki odaziv publike nije izostao.

Šaljivi prizori iz Eminovog života nakratko su ‘razbijali’ sjetu koja je vladala prilikom predstavljanja zbornika. Okupljeni govornici tom prilikom su istaknuli da su brojni književni velikani, uključujući i Cara Emina, zapostavljeni dok u fokusu javnosti prednjače neka druga imena koja i ne zaslužuju toliku pozornost.

Također, na predstavljanju je istaknuto da bi se trebalo inicirati da se novoizgrađene zgrade, poput opatijskog Gervaisa trebale nazvati po značajnim ljudima iz našeg kraja, dok je draški načelnik iznio ideju o uređenju općinske starine u centru Kraja koja bi u budućnosti mogla postati mali memorijalni centar posvećen Viktoru Caru Eminu.

Za kraj dodajmo da su zbornik predstavili Riccardo Staraj, načelnik Općine Mošćenička Draga, doc. dr. sc. Elena Rudan, predsjednica Katedre Čakavskoga sabora Općine Mošćenička Draga, prof. dr. sc. Ines Srdoč Konestra, dekanica Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, mr. sc. Branko Kukurin, doc. dr. sc. Maja Polić, urednica zbornika te prof. dr. sc. Bernard Franković, urednik zbornika i predsjednik Udruge Jenio Sisolski Brseč.

Kako je proteklo predstavljanje zbornika provjerite na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!