FOTO Opatija domaćin 14. Europskog parskog prvenstva mladih u bridžu

Predsjednik EBL-a Jan Kamras istaknuo je da mu se Opatija jako sviđa, a naročito Centar Gervais u kojem se odvijaju natjecanja. Kazao je da su igrači vrlo zadovoljni, a to je najvažnije, jer su tada i organizatori zadovoljni te pohvalio domaćine iz Opatija bridž kluba. Fotogaleriju s natjecanja pogledajte na ovom linku

Opatija – U Opatiji se od 11. do 18. srpnja održava 14. Europsko parsko prvenstvo mladih u bridžu u kojem sudjeluje oko 400 mladih bridžista iz 26 zemalja.

Svečano otvaranje prvenstva održano je u Centru Gervais 12. srpnja, a uoči otvaranja predsjednik Europske bridž lige Jan Kamras, potpredsjednik Josef Harshany i predsjednik Bridž saveza Hrvatske Jurica Carić posjetili su gradonačelnika Ivu Dujmića u njegovom uredu. Cilj posjeta bilo je upoznavanje gradonačelnika s novoizabranim predsjednikom i potpredsjednikom EBL-a te razgovori o Otvorenom europskom prvenstvu u bridžu koje bi se sljedeće godine trebalo održati u Opatiji. Gradonačelnik je goste upoznao s kulturnim, povijesnim, turističkim i sportskim značajkama i potencijalima Opatije te istaknuo kako Opatija ima odličnu suradnju s Europskom bridž ligom, kao i Hrvatskim bridž savezom. Predsjednik EBL-a Jan Kamras istaknuo je da mu se Opatija jako sviđa, a naročito Centar Gervais u kojem se odvijaju natjecanja. Kazao je da su igrači vrlo zadovoljni, a to je najvažnije, jer su tada i organizatori zadovoljni te pohvalio domaćine iz Opatija bridž kluba. Potpredsjednik Josef Harshany pohvalio je ponudu opatijskih hotela te uvjete za igranje bridža u Opatiji te istaknuo kako je Opatija do sada pokazala značaj bridža i ugostila veliko prvenstvo Europe 2014. godine na kojem je sudjelovalo oko 800 natjecatelja, kao i dva juniorska prvenstva te dvije Univerzijade. Predsjednik Bridž saveza Hrvatske Jurica Carić zahvalio je gradonačelniku Dujmiću što Grad Opatija podržava bridž natjecanja. Istaknuo je da se u Opatiji trenutno natječe oko 400 mladih bridžista iz cijele Europe, uz još pedesetak osoba tehničke podrške, sudaca i volontera, od kojih ih je najviše iz Opatije i Rijeke. Kazao je da su stolovi na kojim se igra u Gervaisu dopremljeni iz Milana, a posljednja dva dana održat će se i kamp za voditelje ekipa, kamp za mlade bridžiste te sastanak Izvršnog odbora EBL-a.

Na svečanom otvaranju prvenstva u Centu Gervais sudionike i organizatore pozdravio je zamjenik gradonačelnika Emil Priskić, koji im je poželio dobrodošlicu u Opatiju, kao i puno uspjeha u natjecanju. Istaknuo je da je Opatija postala „grad bridža“ te se nada da će i sljedeće godine biti domaćin velikom natjecanju u bridžu.

Na 14. europskom parskom prvenstvu mladih u bridžu sudjeluje ukupno 396 igrača iz 26 zemalja – Austrije, Belgije, Bugarske, Češke, Danske, Engleske, Estonije, Finske, Francuske, Njemačke, Madžarske, Irske, Izraela, Italije, Latvije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Rusije, Škotske, Slovačke, Španjolske, Švedske, Švicarske, Ukrajine i Hrvatske. Natjecanje se održava u nekoliko kategorija, i to u mješovitim parovima te u kategorijama do 26, do 21, do 16 i do 13 godina.

Fotogaleriju s natjecanja pogledajte na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!