FOTO: Opatijske mažoretkinje proslavile deseti rođendan

Plesni dio otvoren je koreografijom uz himnu Opatijskih mažoretkinja, a na pozornici su se izmjenjivale koreografije svih generacije mažoretkinja, od djevojčica vrtićke dobi, pa do najstarijih članica. U sklopu svečanosti svim ustanovama i pojedincima koji su tijekom ovih deset godina pridonijeli osnivanju te radu udruge dodijeljene su zahvalnice, kao i članicama te njihovim trenericama. Veliku fotogaleriju s jučerašnje svečanosti pogledajte na ovom linku..

Opatija – Defileom glavnom prometnicom i svečanom proslavom u Centru Gervais Mažoretkinje Grada Opatije proslavile su deset godina rada. Mnogobrojni građani pljeskom su pratili povorku u kojoj su bile sve generacije mažoretkinja, ali i sve nekadašnje članice, trenerice i majke mažoretkinja, uz pratnju Limene glazbe Marinići. Svečani dio obilježavanja desetog rođendana održan je u Gervaisu pod nazivom „Naših prvih deset godina“ uz prikazivanje fotografija snimljenih tijekom desetljeća njihova rada, a program je vodio Dean Maslić. Rođendanske čestitke im je uputio i gradonačelnik Ivo Dujmić.

– Hvala vam u ime Grada Opatije i u moje ime na svim uspjesima koje ste postigle, na brojnim nagradama koje ste osvojile, a posebno vam hvala na promociji našega grada diljem zemlje i Europe. Gdje god nastupate, ponosno pronosite ime Opatije i naš ste najbolji promotor. Nezaobilazan ste dio i redoviti sudionici svih važnijih opatijskih događanja. Zahvaljujem i trenericama Tanji Gašparić i Lori Kalčić na velikom trudu i uloženom radu, jer kad vidim koliko je danas ovdje djevojčica i djevojaka, ponosan sam i moram istaknuti da su mladi naše najveće bogatstvo, kazao je gradonačelnik te istaknuo kako će Grad sa zadovoljstvom nastaviti pružati potporu njihovom radu.

Plesni dio otvoren je koreografijom uz himnu Opatijskih mažoretkinja, a na pozornici su se izmjenjivale koreografije svih generacije mažoretkinja, od djevojčica vrtićke dobi, pa do najstarijih članica. U sklopu svečanosti svim ustanovama i pojedincima koji su tijekom ovih deset godina pridonijeli osnivanju te radu udruge dodijeljene su zahvalnice, kao i članicama te njihovim trenericama.

Istaknuto je da su Opatijske mažoretkinje osnovane u travnju 2008. godine u suradnji s Gradom Opatija i Savezom mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske, a svoj su prvi nastup imale u svibnju iste godine. Od tada do danas osvojile su 163 medalje na raznim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima. Punopravni su članovi International Association of Majorette-Sport. Posebno su ponosne što su starije članice, koje su aktivne od prvih dana, danas već licencirane trenerice i uče najmlađe članice.

Na kraju svečanosti majke prvih generacija mažoretkinja iznenadile su trenerice Tanju Gašparić i Lori Kalčić buketima cvijeća uz dirljivi govor u kojem su im zahvalile za uloženo vrijeme i trud te doprinos kvalitetnom i sretnom odrastanju njihove djece, a kojim su izmamile i suze trenerica.
Druženje je nastavljeno uz slavljeničku tortu i prigodnu zakusku.

Kristina Tubić / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!