FOTO: Osam tisuća zadovoljnih lica – specijalna bolnica ”Dr. Nemec” svečano obilježila deset godina rada @ Matulji

prof. dr. Boris Nemec

prof. dr. Boris Nemec

Među uzvanicima bili su i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić, izaslanik predsjednika RH Izet Aganović, župan PGŽ Zlatko Komadina, liječnica Nela Sršen, bivši nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković, šansonijer Ibrica Jusić i brojni drugi. Nekoliko fotografija proslave ovog velikog jubileja pogledajte na ovom linku

Matulji – U prisustvu preko 200 uzvanika, uprava i djelatnici Specijalne bolnice ”Dr. Nemec” obilježili su značajnih deset godina rada i djelovanja. Među uzvanicima bili su i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić, izaslanik predsjednika RH Izet Aganović, župan PGŽ Zlatko Komadina, liječnica Nela Sršen, bivši nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković, šansonijer Ibrica Jusić i brojni drugi.

Dr. Nemec, Komadina, Mrsić, Mišković sa suprugom

Dr. Nemec, Komadina, Mrsić, Mišković sa suprugom

Specijalna bolnica “Dr. Nemec” smještena je u Matuljima, gospodarski razvijenoj općini u zaleđu opatijske rivijere koja već 120 godina ima status klimatskog lječilišta. Specijalna bolnica ,,Dr. Nemec” prva je privatna bolnica za ortopediju u Hrvatskoj koja danas zapošljava 28 djelatnika medicinskih i drugih struka. Tijekom 10 godina rada u bolnici je obavljeno čak 8000 operativnih zahvata i preko 30 000 specijalističkih pregleda. Osim pacijenata iz Hrvatske, u bolnici Nemec liječili su se i građani iz cijele Europe te iz Australije, Kine, Rusije, Kanade, Sjedinjenih Država i Afrike.

– Od početka djelovanja, naš temeljni koncept u liječenju je za svakog pacijenta odrediti individualni terapijski pristup. To je postao naš svojevrsni zaštitni znak po kojemu smo prepoznati u Hrvatskoj i u svijetu. Ponosan sam na svoj tim koji se sastoji od iskusnih stručnjaka, koji u radu primjenjuju najsuvremenije dijagnostičke i operativne tehnike te brinu za učinkovit postoperativni oporavak svakog pacijenta. Nastavljamo u tom smjeru te ćemo i dalje razvijati i ulagati u bolnicu i naše ljude kako bi zdravstvena usluga koju pružamo svojim kvalitetom bila na ponos nama ali i Hrvatskoj koja se na ovaj način dodatno pozicionira kao poželjno odredište zdravstvenog turizma, izjavio je osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice je prof. dr. Boris Nemec.

dr. Nela Sršen i  Miroslav Ćiro Blažević

dr. Nela Sršen i Miroslav Ćiro Blažević

Osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice prof. dr. Boris Nemec, jedan je od vodećih hrvatskih ortopeda i svjetski priznati stručnjak za područje liječenja ozljeda kukova i koljena, medicinskih problema vrlo karakterističnih za nogomet i sport općenito. Profesor Nemec se u svojoj bogatoj profesionalnoj karijeri usavršavao na prestižnim klinikama diljem svijeta, unapređujući vlastitu operativnu tehniku i učeći novu stručnu metodiku. dr. Nemec je bio dugogodišnji član zdravstvene komisije FIFA, a od 1996. godine do danas je službeni liječnik nogometne reprezentacije Hrvatske.

Specijalna bolnica “Dr. Nemec” namjenski je građena ortopedska ustanova za liječenje pacijenata s bolestima i ozljedama lokomotornog sustava. U ustanovi se provode specijalistički i preventivni pregledi iz područja ortopedije, dječje ortopedije, traumatologije i reumatologije. Bolnica je opremljena najmodernijom medicinskom opremom i u njoj radi vrhunski osposobljena ekipa zdravstvenih stručnjaka. Tim liječnika i kirurga koristi najnovije operativne tehnike u liječenju pacijenata te se brinu za učinkovit postoperativni oporavak. Operativni zahvati izvode se u tri moderne operacijske sale, s najvišim stupnjem sterilnosti. Bolnica je opremljena RTG uređajem i uređajem za ultrazvučnu dijagnostiku, a objekt raspolaže kapacitetom od 17 bolničkih kreveta opremljenih sustavom za nadzor životnih funkcija pacijenta.

Nekoliko fotografija proslave ovog velikog jubileja pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!