FOTO: Otvorena prva opatijska cvjetna manifestacija Fiori & Odori na Slatini @ Opatija

cvjetna_manifestacija_fiori_odori_slatina_opatija_1

Brojne gredice cvijeća uljepšale su betonsko kupalište, a na ovom Festivalu cvijeća predstavljaju se proizvođači s vlastitim proizvodima, iz cijele Hrvatske, donoseći sa sobom ukrasno i balkonsko bilje, ljetnice, trajnice, lončanice, bonsai, kaktuse i sukulente. Veliku fotogaleriju koju smo snimili na Slatini pogledajte na ovom linku

cvjetna_manifestacija_fiori_odori_slatina_opatija_2

Opatija – Opojni mirisi i raskošne boje cvijeća zavladale su opatijskom plažom Slatina zahvaljujući prvom izdanju manifestacije ”Fiori & Odori” koje je otvoreno u četvrtak nastupom Opatijskih mažoretkinja te dječjih zborova, ali i pjesmom, plesom i igrokazom u ”režiji” učenika područne škole Ičići.

Brojne gredice cvijeća uljepšale su betonsko kupalište, a na ovom Festivalu cvijeća predstavljaju se proizvođači s vlastitim proizvodima, iz cijele Hrvatske, donoseći sa sobom ukrasno i balkonsko bilje, ljetnice, trajnice, lončanice, bonsai, kaktuse i sukulente.

Uz izložbeni dio događanja, održavaju se i brojne radionice i predavanja – o proizvodnji sukulentnog bilja, dekorativnom rezbarenju voća i povrća ili izrade cvjetnih motiva od gline za djecu.

cvjetna_manifestacija_fiori_odori_slatina_opatija_3

Danas, u subotu, 16. travnja, dan će započeti nastupom Folklornog ansambla Zora u 11 sati, nakon čega će Blanka Havelka voditi radionicu izrade ukrasnih predmeta od nepredene vune. Radionicu za djecu na kojoj će naučiti načine izrade cvjetnog nakita, od 13.30 sati vodit će cvjetna dizajnerica Christina Cianci, a od 15.30 sati kreće radionica i predavanje za djecu i odrasle o izradi sapuna. Sapuni se izrađuju isključivo od palminog, kokosovog i maslinovog ulja uz dodatak suhog voća i bilja, a radionicu vodi Monika Cukon, Pinup design iz Pule. Za 17 sati zakazana je edukativna i kreativna radionica za djecu ”Kako je nastala čokolada”, na kojoj će se upoznati s plodom i zrnima kakaa, te čuti priču o proizvodnji i kako je čokolada došla u Europu. Djeca će potom sama izraditi sebi cvijet od čokolade. Majstor od čokolade je Vili Radonić, VR CHOCO ART iz Pule, a dio radionice bit će i praline i ostale čoko-ludorije s okusima raznog cvijeća.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili na Slatini pogledajte na ovom linku

cvjetna_manifestacija_fiori_odori_slatina_opatija

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!