FOTO Pedesetak ribolovaca na Međužupanijskom prvenstvu u Opatiji

Lovilo se u dva lova na opatijskom akvatoriju, i to prvog dan od Hotela Ambasador prema Voloskom, a drugog dana od Lida  prema Ičićima.

Opatija –Međužupanijsko prvenstvo u sportskom ribolovu na moru za kategoriju U21 lov štapom iz usidrene brodice održano je prošlog vikenda. Organizator natjecanja bio je Hrvatski savez za sportski ribolov na moru, a domaćin priređivač Športsko ribolovni klub Jadran Opatija.

Nastupilo je 46 natjecatelja uzrasta od 16 do 21 godine iz 8 županija – Istarske, Primorsko-goranske, Zagrebačke, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačke županije. Lovilo se u dva lova na opatijskom akvatoriju, i to prvog dan od Hotela Ambasador prema Voloskom, a drugog dana od Lida  prema Ičićima.

I prvog i drugog dana najbolji je bio Jan Bukša iz ‘Orade’ Pag koji je odnio pobjedu i u konačnici, kada su zbrojeni rezultati od dva dana. Drugo mjesto u konačnici osvojio je Antonio Franić iz „Zubaca“ Zadar, dok je treće mjesto pripalo Martinu Žgombi iz „Ribona“ Novigrad. U ekipnom poretku prvo mjesto osvojili su Lovre Milin i Luka Gredičak iz „Zubaca“ Zadar, drugo mjesto Luka i Teo Hajdaraj iz „Kantride“ Rijeka, dok su treći bili Marijo Milić i Mateo Vukušić iz „Kostrene“.

Ulovljeno je 1.255 primjeraka ribe ukupne težine 96,3 kg. Najteži primjerak ulovio je Lovre Radišić, arbuna od 339 grama. Sva je ulovljena riba podijeljena za jelo sudionicima natjecanja nakon proglašenja rezultata organiziranog u Hotelu Galeb u Opatiji.

Održano Međunarodno Prvenstvo U Sportskom Ribolovu @ Opatija

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

error: Content is protected !!