FOTO: Podjela zvijezda i zvjezdica za Dan škole @ UO Opatija

mirza_domba_ugost_skola-1...svoje mjesto na zidu slavnih našli su Mirza Džomba, Vanja Krbavčić i Dinko Milčetić…
…slijedite svoje snove, to je jedini način da nađete svoje mjesto pod suncem – poručio je Džomba…
…veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku, a prošireno izdanje na ovom linku

Opatija – Uz druženje i ukusne slastice, kulturni, zabavni i sportski program, ali i odavanje počasti nekima od svojih najistaknutijih učenika i predavača, Ugostiteljska škola Opatija proslavila je jučer svoj Dan.
Naime, upravo toga datuma 1929. godine osnovana je u Opatiji Ugostiteljska škola, a iako među nazočnima na jučerašnjoj proslavi nije bilo predstavnika te generacije, ipak su se dva bivša učenika i jedan profesor prisjetili ”starih dana”.

Mirza Džomba i Damjan Miletić

Mirza Džomba i Damjan Miletić


Svoje zvijezde na zidu slavnih u školi otkrili su proslavljeni rukometaš i nekadašnji učenik škole Mirza Džomba i Dinko Milčetić, vrhunski kulinarski majstor koji je od 1966. godine više od puna dva desetljeća predavao stručne predmete u opatijskoj Ugostiteljskoj školi, a svoju je zvjezdicu otkrila i bivša učenica – najbolja u lanjskoj generaciji – Vanja Krbavčić.
Svojim mlađim kolegama Džomba je poručio kako moraju slijediti svoje želje i snove, jer to je jedini način da nađu svoju zvijezdu i mjesto pod suncem.
– Postavljanje zvijezda stvarno je odlična ideja, skoro da mi je suza kanula kad sam dobio poziv. Uvijek je lijepo kad te se netko sjeti, a vidim da su si profesori i učenici zaista dali truda da sve ovo tako dobro osmisle. Nadam se da će i ovaj trenutak možda nekome od učenika biti podstrek za daljnji rad, kazao je Džomba.
Profesor Milčetić istaknuo je kako su za kvalitetnog kuhara nužne tri osnovne postavke – afinitet, želja za radom i cjeloživotno učenje, a Vanja Krbavčić otkrila nam je i neke od svojih budućih tajnih recepata.
– Nemam najdraži desert, ali kad budem otvorila svoju slatičarnu planiram smisliti svoj vlastiti desert s tartufom – budući da sam iz Buzeta, grada poznatog upravo po tartufima, mislim tako odati jedno prizanje svome kraju, objasnila je Krbavčić.
Liburnija.net: Dinko Milčetić, Vanja Krbavčić, Damjan Miletić i Mirza Džomba @ Ugostiteljska škola Opatija

Liburnija.net: Dinko Milčetić, Vanja Krbavčić, Damjan Miletić i Mirza Džomba @ Ugostiteljska škola Opatija


Liburnija.net: Prigodna izložba Mirzinih trofeja @ Ugostiteljska škola

Liburnija.net: Prigodna izložba Mirzinih trofeja @ Ugostiteljska škola


Liburnija.net: Sve po 'pravilu službe' @ Ugostiteljska škola

Liburnija.net: Sve po 'pravilu službe' @ Ugostiteljska škola


Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku, a prošireno izdanje na ovom linku
Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!