FOTO: Polaganjem vijenaca obilježen Dan oslobođenja @ Opatija, Lovran

Foto Luigi Opatija, Dani Lovrana 2016, Komemoracija UABA vijenci

I Lovran je obilježio svoj dan oslobođenja, pa je u organizaciji UABA-e Liburnije i Općine održano polaganje vijenaca u more. Kako su izgledali ovi komemorativni skupovi, provjerite u velikoj foto-galeriji.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Oslobo?enje Opatije 71. godi

Opatija, Lovran – Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Opatije, jučer je delegacija Grada Opatije predvođena zamjenikom gradonačelnika Fernandom Kiriginom položila vijence kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Opatiji, kod centralnog obilježja boraca Drugog svjetskog rata na groblju Opatija, kao i kod Centralnoga križa na groblju Opatija, a potom i kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom.

– Cvijećem, paljenjem svijeća i minutama šutnje odana je počast svim žrtvama što su položili svoje živote boreći se za slobodu i kvalitetne vrijednosti, a te žrtve ne smijemo prepustiti zaboravu, naglasio je zamjenik Kirigin.

Foto Luigi Opatija, Dani Lovrana 2016, Komemoracija UABA vijenci

Opatija je oslobođena 28. travnja 1945. godine, a u sklopu obilježavanja tog povijesnog trenutka, danas će se u organizaciji UABA-e Opatija u Villi Antonio, s početkom u 17.30 sati održati predavanje Josipa Dukića o ratnim i završnim operacijama za oslobođenje naše Opatije i šireg područja.

I Lovran je obilježio svoj dan oslobođenja, pa je u organizaciji UABA-e Liburnije i Općine održano polaganje vijenaca u more te su evocirana ratna zbivanja kada su borci 2. brigade Devete udarne dalmatinske divizije, nakon iskrcavanja u Brseču i Mošćeničkoj Dragi krenuli u oslobađanje Lovrana.

U nastavku programa obilježavanja 71. obljetnice oslobođenja Lovrana načelnik Sanković je u Galeriji ”Laurus“ prezentirao prisutnim delegacijama podatke kao i film o zločinima njemačkih postrojbi koje su sistemski vršile zločine uništavanja cijelih sela i ubijanja njihovih žitelja.
Kako su izgledali ovi komemorativni skupovi, provjerite u velikoj foto-galeriji.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Oslobo?enje Opatije 71. godi

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!