FOTO: Posljednji vikend Marunade – Prekrasno vrijeme, bogata ponuda i glazba napunili lovranske ulice @ Lovran

Foto Luigi Opatija, Marunada 2016, Subota ve?er, Koncert Zastoj

Kilogram maruna stoji 60 kuna, što je značajno više od ”kontinentalnog rođaka”, kestena, koji se na Marunadi prodavao za 20 kuna po kilogramu, uz posebnu ”akciju” – 3 kilograma za 50 kuna. Veliku fotogaleriju s preko 100 fotografija pogledajte na ovom linku

Karnevalisti u Lovranu

Karnevalisti u Lovranu

Lovran – Marunada je ušla u svoj finalni vikend, i preselila se u Lovran gdje se ova tri dana održava centralni dio 43. izdanja manifestacije posvećene autohtonom lovranskom plodu kestena, koji je i ove godine ”tražena roba” usprkos visokoj cijeni. Naime, kilogram maruna stoji 60 kuna, što je značajno više od ”kontinentalnog rođaka”, kestena, koji se na Marunadi prodavao za 20 kuna po kilogramu, uz posebnu ”akciju” – 3 kilograma za 50 kuna.

U ponudi Marunade, uz čitav niz sajamskih štandova na kojima su se mogle naći igračke, domaći proizvodi, umjetnička djela, gastronomske delicije, te bogat ugostiteljski asortiman, bili su i ”klasici” ove manifestacije – pečeni maruni koji su se prodavali po cijeni od 20 kuna po mjerici, te slastice od maruna, popularni ”ježići” i ”marunići” ili pak torte i kocke od maruna, čije su se cijene kretale od 7 do 15 kuna.

Zumba party

Zumba party

Takva ponuda, ”u suradnji” s prekrasnim subotnjim jutrom i poslijepodnevom, ispunila je jučer Lovran ljudima te stvorila uistinu ”gužvovitu”, ali vrlo pozitivnu atmosferu koju je dodatno ”na visini” držao i zanimljiv glazbeni program. Nakon jutarnjeg nastupa zborova, na kojem su se članovima KUD-a Lovran pridružili Mješoviti zbor DVD Opatija, Mješoviti zbor Vrelo Fužine, Mješoviti pjevački zbor Grisium iz Gržnjana, Župni zbor Svetog Jurja Brseč te Klapa Mirakul Veprinac, poslijepodne se zabava nastavila uz Tamburaški sastav Arija iz Senja, grupu Pešekani, Chikaz Zumba Fitness te DJ Vedrana. Vrhunac jučerašnjeg dana bili su večernji sati kada su nastupili Zastoj Band i Neno Belan & Fiumens te feštu ”odvukli” do ranih jutarnjih sati.

Također, u hotelu Lovran održana je sjednica Predsjedništva Hrvatske udruge Karnevalista te maškarano druženje sudionika godišnje skupštine Hrvatske udruge Karnevalista.

Foto Luigi Opatija, Marunada 2016, Op?ina Lovran, JK Istra Lovr

Marunada završava danas, kada se također najavljuju bogata zbivanja. Uz DJ Vedrana, koji će za svojim pultom biti već od 10 sati, nastupit će Trio Asi od 12 sati, Klapa Nevera od 14 sati, Puhački orkestar Lovran od 16 sati, Duško Jeličić Dule od 17.30 sati te Karin Kuljanić i Mario Lipovšek Battifiaca od 19 sati.

Veliku fotogaleriju s preko 100 fotografija pogledajte na ovom linku

Smotra zborova

Smotra zborova

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!