U oku kamere: Predstava Muka malog vuka predstavila bajkovitu povijesti iz vučje perspektive @ Opatija

Zanimljiva i duhovita predstava, u kojoj je posebno atraktivna iskorištena scenografija što se „pretvara“, prema potrebi, u razne životinje i predmete, bazirana je na slikovnici Renata Baretića i Davora Šunka.

Opatija – Rimovani pregled kolekcije najpoznatijih bajki, ali iz vučje perspektive, za oko stotinu i pedeset mališana i njihovih roditelja okupljenih jučer poslijepodne u dvorani centra Gervais, pružila je kazališna predstava za djecu, „Muka malog vuka“ u izvedbi kazališta Mala Scena iz Zagreba.

Zanimljiva i duhovita predstava, u kojoj je posebno atraktivna iskorištena scenografija što se „pretvara“, prema potrebi, u razne životinje i predmete, bazirana je na slikovnici Renata Baretića i Davora Šunka. Predstavu je režirala Morana Dolenc dok glavne uloge igraju Goran Guksić, Lucija Barišić i Šiško Horvat Majcan.

U centru priče nalazi se mladi vuk koji ne želi da ga se itko boji, no obilježen je „grijehom otaca“, odnosno činjenicom da su vukovi oduvijek bili glavni negativci u bajkama koji su nanijeli mnoge nepravde brojnim poznatim likovima, poput Crvenkapice, tri praščića ili sedam kozlića. Upravo njih na putu do kuće svoga djeda Vučine, kojem nosi kolač od meda, susreće mali Vučko, pokušavajući ih uvjeriti da on, zapravo, nije zločest poput svojih predaka…

Kako je izgledalo to Vučkovo putovanje koje je zabavilo i nasmijalo publiku provjerite u nastavku teksta.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!