FOTO: Prigodnim druženjem obilježeno 25 godina rada ordinacije Sinožić @ Mošćenička Draga

Tamara Sinožić

Tamara Sinožić

– Za mene je medicina više od poziva, za mene je ona moj život, ljubav i strast, i uz moju obitelj, moje najveće bogatstvo, rezimirala je Tamara Sinožić, dr. med., a nekoliko fotografija koje smo snimili prošlog tjedna pogledajte na ovom linku

25_godina_ordinacija_tamara_sinozic_moscenicka_draga_2016 (2)

Mošćenička Draga – Četvrt stoljeća uspješnog rada Specijalističke ordinacije obiteljske medicine Tamare Sinožić, dr. med., specijalista obiteljske medicine, obilježeno je prošlog tjedna prigodnom proslavom. Ovaj značajan jubilej proslavljen je u novouređenom prostoru pokraj same ordinacije koja od nedavno djeluje na novoj adresi u Draškom centru javne namjene, Barba Rike 5.a, 1.kat.

– Hvala svim mojim uzvanicima koji su svojim dobrim željama i veseljem uveličali proslavu, za mene značajnog jubileja 25 rada ordinacije te ujedno i preseljenja u nove prostore. Bio je to za mene jedan od najsretnijih dana života upravo zato što sam profesionalan uspjeh mogla podijeliti s meni dragim ljudima koji su me sve ove godine podržavali i ponekad dobronamjerno ”bocnuli“ , istaknula je dr. Sinožić.

25_godina_ordinacija_tamara_sinozic_moscenicka_draga_2016 (4)

U 2003. godini radu ordinacije priključuje se Jadranka Kovačević, dr. med., liječnica opće medicine i od prošle godine Tamara Čančar, medicinska sestra. Osim obiteljske medicine, iza njih je više od 20 godina rada na području flebologije (bolesti vena) i liječenja kroničnih rana te primjene kompresivne terapije. Kao prva ordinacija u našoj županiji , 2009. godine započinju s novom metodom u liječenju vena, ultrazvučno navođenom skleroterapijom pjenom – UGFS vodeći se najnovijim standardima prema Europskih smjernicama za skleroterapiju kod venskih poremećaja. Cilj je skleroterapije pretvaranje bolesne vene u vezivni tračak. Rezultati skleroterapije mogu se usporediti s rezultatima ostalih kirurških i endovenskih zahvata na venama. Postupak se provodi ambulantno, minimalno invazivan je, bolesnik se nedugo nakon zahvata vraća uobičajenim aktivnostima.

Ukoliko govorimo o kroničnim ranama, odnosno onima koje ne cijele u periodu od 6-8 tjedana, osim dijagnostičkih postupaka, provode liječenje negativnim tlakom NPWT i karboksiterapiju. Obje metode doprinose ubrzavanju cijeljenja. Karboksiterapija tj. lokalno injiciranje ugljičnog dioksida s ciljem sinteze kolagena i stvaranja novih krvnih žilica koristi se osim u medicinske svrhe i u estetske svrhe u terapiji podočnjaka, bora, opuštene kože lica, vrata, dekoltea, strija, ožiljka i celulita.

25_godina_ordinacija_tamara_sinozic_moscenicka_draga_2016 (3)

Tijekom turističke sezone, važan dio njihovog svakodnevnog rada je organizacija rada tzv. Turističke ambulante gdje osim medicinskih znanja i vještina, poznavanje stranih jezika igra značajnu ulogu pa tako turisti s njemačkog, engleskog, talijanskog i francuskog govornog područja u komunikaciji s njima neće imati jezičnih barijera.

Aktivno sudjeluju u radu brojnih stručnih društava kako u Hrvatskoj tako i na svjetskom nivou na polju flebologije , kompresivne terapije, kroničnih rana i karboksiterapije. U okviru rada Društva nastavnika opće/obiteljske medicine i Hrvatskog društva obiteljskih doktora edukatorice su za područje kroničnih rana i kompresivne terapije. Autorice su brojnih znanstvenih članaka gore navedenih područja te sudionice brojnih stručnih skupova istih tema.

– Za mene je medicina više od poziva, za mene je ona moj život, ljubav i strast, i uz moju obitelj, moje najveće bogatstvo, rezimirala je Tamara Sinožić, dr. med.

Nekoliko fotografija koje smo snimili prošlog tjedna pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!