FOTO: Prigodnim programom obilježeno 20 godina zbora Maestral @ Veprinac

U Starom gradu pod ložom održan je kulturno-zabavni program uz nastup zborova Maestral, KUD Lovran, DVD Opatija i Korezin (Marinići) te klape Mirakul i Rajke Jurdane Šepić koja je recitirala pjesme veprinačkog pjesnika Josipa Stanića, nakon čega je druženje nastavljeno uz grupu Maestral. Fotogaleriju koju smo snimili tijekom jučerašnjeg dana pogledajte na ovom linku

Veprinac – Obilježavanje 20 godina rada zbora Maestral bilo je jučerašnje centralno događanje u sklopu nedjeljnog programa ovogodišnje Markove.

Naime, u Starom gradu pod ložom održan je kulturno-zabavni program uz nastup zborova Maestral, KUD Lovor Lovran, DVD Opatija i Korezin (Marinići) te klape Mirakul i Rajke Jurdane Šepić koja je recitirala pjesme veprinačkog pjesnika Josipa Stanića, nakon čega je druženje nastavljeno uz grupu Maestral.

Dodatnu draž cijeloj manifestaciji dali su sudionici Srednjovjekovnog Veprinca koji su na tri lokacije dočarali ”povijesni ugođaj”, ali i održali svečani mimohod vitezova i djece kroz Veprinac, s polaskom iz poljane, ulaskom kroz vrata grada te uspon do crkve Sv. Marka uz primopredaju straže grada kod Udruge ViridiHedera, nakon čega su posjetitelji mogli razgledati kampove i sudjelovati u pojedinim aktivnostima.

Na polju kod ulaza u grad, udruga Nova compania Vis Ferri iz Trsta i udruga Orderofthe Star iz Kapošvara Mađarske, postavila je viteški kamp te održala prezentaciju borbi i viteške opreme te pripremila igre za djecu. Kod crkve sv. Marije, udruga Sv. Vid iz Rijeke dočarala je moć streličarstva, uz prezentaciju borbi, a udruga Merlin iz Pule održala je prezentaciju tkanja.

Danas, 1. svibnja – na Međunarodni praznik rada – održat će se proslava Prvog maja s početkom u 12 sati, uz nastup Puhačkog orkestra Lovran, zbora Maestral te zabavu uz grupu Maestral, a organizatori su osigurali ”besplatan fažol za seh”.

Fotogaleriju koju smo snimili tijekom jučerašnjeg dana pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!