FOTO: Produženi vikend u Old school pubu ispunjen zanimljivim koncertima @ Opatija

Jed Becker's group

Jed Becker’s group

Jed Becker’s group, Keops i duo Livingstone prošlog vikenda bili su zaduženi za zabavu u Old school pubu. Kako je protekao vikend u najaktivnijem i jedinom opatijskom klubu provjerite u nastavku teksta…

Duo Livingstone

Duo Livingstone

Opatija – Produženi vikend u Old school pubu donio je pregršt zanimljivih koncerata, ali i neformalni ‘roštilj party’ povodom obilježavanja Praznika rada. Uvod u koncertni vikend napravio je duo Livingstone koji čine prekaljeni riječki instrumentalisti Robert Justinić Justa i Damir Luketić Luki. Spomenuti dvojac počeo je surađivati još sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, a u repertoar su uvrstili samo pjesme koje se ovom dvojcu sviđaju i koje im nešto znače – od rock, soul, blues i funk klasika.

Prazničko raspoloženje koje je vladalo u petak obilježeno je roštiljem i akustičnom svirkom u poslijepodnevnim satima. Miris čevapa i kapule širio se terasom Old school puba, a glazbenu kulisu ponudili su Jabe i Voski. Večernji sati donijeli su pravu poslasticu za sve ljubitelje bluesa, a čast da prvi ‘isprobaju’ novu binu imali su Emir Grozdanić, Damjan Grbac i Tonči Grabušić tj. članovi Jed Becker’s groupa.

Damir Tomić Jabe jr.

Damir Tomić Jabe jr.

Blues standardi u izvedbi ovog energičnog tria zaokupili su pažnju cjelokupne publike, a ‘groove’ koji bend ima na bini nije ostavio ravnodušnim ni mnogobrojne glazbenike koji su prisustvovali koncertu. U tri seta članovi Jed Beckersa izveli su mnogobrojne blues klasike poput ‘I Got My Mojo Workin’, ‘Tulsa time’, ‘Going down’, ‘Pride and joy’, ‘Sweet home Chicago’, ‘Help the poor’, ‘Crossroads’, ‘The letter’, ‘Every day I have a blues’, ‘Route 66′ direktno se referirajući na blues velikane od Stevie Ray Vaughana, Erica Claptona, Rory Gallaghera, Jeffa Becka…

Subota je donijela nešto ‘žešće’ rifove s bendom Keops u glavnoj ulozi. Vanja Matejčić (bass), Zvonimir Mihaljević (bubnjevi), Bruno Mičetić (el. gitara), Mirjana Mičetić (klavijature) i Toni Šuperina (vokal) predstavili su publici svoje verzije hard rock i metal klasika te nekoliko autorskih pjesama matičnog benda.

Foto-galerije koje smo snimili ovog vikenda pogledajte u nastavku teksta…

[FOTOGALERIJA] – Duo Livingstone – Robert Justinić Justa i Damir Luketić Luki @ Old school pub

[FOTOGALERIJA] – Jed Becker’s group & Prvi maj party @ Old school pub, Opatija

[FOTOGALERIJA] – Koncert grupe Keops @ Old school pub, Opatija

Keops

Keops

N. Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!