FOTO: Proslava 20 godina udruge Žmergo @ Opatija

Žmergo_rođendan (56)

Posjetitelji su mogli dobiti informacije o Žmergovim aktivnostima, pogledati što su sve radili posljednjih 20 godina kroz izložbu fotografija te sudjelovati na raznim radionicama. Kako je bilo pogledajte na ovome linku.

Opatija – Interaktivan zabavno-edukativni program, kao dio proslave dvadesete obljetnice Žmerga, pružio je zanimljivosti iz područja vezanih uz područja zaštite okoliša, očuvanja prirodne i kulturne baštine te održivog razvoja.

Posjetitelji su se na informativnim štandovima kroz igre i kvizove upoznali sa Žmergovim djelovanjem i projektima. Mnogi su se odlučili za odlazak na radionice izrade recikliranih torbica iz plastičnih vrećica ili novčanika iz starog tetrapaka. Za ljubitelje zdrave hrane bila je zanimljiva radionica pripreme obroka bez kuhanja, gdje su posjetitelji učili, ali i degustirali pripravljenu hranu, dok je sajam rukotvorina i ekoloških proizvoda zadovoljio profinjene nepce i estete. Igre za djecu su zabavile i one nešto starije, a izložba fotografija, retrospektiva Žmerga, podsjetila je kako je to bilo proteklih 20 ljeta.

zmergo_rođendan_1

Modnu reviju odjeće iz reciklirane tkanine, organiziranu u suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana nova iz Čakovca, koja potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala nosile su volonterke, dok je program vodio prijatelj Žmerga – Šajeta.

Da bi proslava bila pravo rođendansko slavlje za tortu su se pobrinuli Milenij Hoteli i Grand Hotel Adriatic Opatija. Nakon puhanja svjećica, zdravice i čestitki zabava je nastavljena uz rock ritmove za koje su se pobrinuli talijanski bend The Academy, kao i mladi Vološćani i Opatijci iz benda Muhe bez glave.

Želja da Žmergo za svoj okrugli jubilej sa znatiželjnicima podijeli što je u proteklih 20 godina učinjeno te ih potakne na aktivno sudjelovanje, kako bi svi zajedno pridonijeli očuvanju okoliša i zaštiti prirode, je ispunjena.

Proslava je organizirana na volonterskoj osnovi, a podršku u organizaciji su dali Festivali Opatija, Grad Opatija i Primorsko-goranska županija. Žmergovci su pozvali svoje sugrađane na daljnje aktivno sudjelovanje u radu udruge, ali i u lokalnoj zajednici, tako da kad se za 20 godina svi skupa ponovo zadovoljno okrenemo u nazad, vidimo koliko toga dobroga je napravljeno.

Kako je bilo pogledajte na ovome linku.

S.C. / PodUckun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, Giulio Bonačić

error: Content is protected !!