FOTO: Proslavljena Andrejna – Stručna i zanimljiva predavanja kao dio odavanja počasti ljudima od mora @ Mošćenice

U popratnom programu održane recitacije čakavčića PŠ Eugen Kumičić Mošćenička Draga i PŠ Brseč, kao i otvorenje izložbe fotografija na platnu „Mošćeninka“ autora Nikice Karasa. Izložba je postavljena u prizemlju PŠ Brseč i moći će se razgledati do 5. siječnja subotom i nedjeljom od 15 do 17 sati. Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Mošćenicama pogledajte na ovom linku

Mošćenice – U čast svim ribarima i pomorcima ovog kraja održala se svečana proslava Andrejne protekle subote u Mošćenicama, već prema tradiciji u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Mošćeničke Drage, ovog puta u suradnji s eko-muzejem Perunov svijet.

Draška Andrejna jedan je od ključnih događaja za „ljude od mora“, a njima je i posvećen, s time da je ove godine dobila i dodatnu stručnu dimenziju zahvaljujući predavanjima održanima u restoranu Perun. Nakon izlaganja Roberta Mohovića o djelovanju radne grupe za proučavanje pomorstva i ribarstva Katedre Čakavskog sabora Mošćeničke Drage u tekućoj godini, Robert Doričić i Klara Tončić govorili su o projektu Etnološka i kulturnoantropološka istraživanja u Mošćeničkoj Dragi, dok se Ines Siuc Klari Tončić pridružila u predavanju na temu „Kako živi ribar: etnološki pogled na draško ribarstvo“.

Dvije mlade znanstvenice članice su Kluba studenata etnologije i kulturne antropologije zagrebačkog Filozofskog fakulteta, uz koji je Katedra ove godine ostvarila suradnju s Centrom za jadranska onomastička istraživanja zahvaljujući kojemu je održana prezentacija Nikole Vuletića i Vladimira Skračića „Jezični atlas pomorske i ribarske kulture Dalmacije i Kvarnera“.

U popratnom programu održane recitacije čakavčića PŠ Eugen Kumičić Mošćenička Draga i PŠ Brseč, kao i otvorenje izložbe fotografija na platnu „Mošćeninka“ autora Nikice Karasa. Izložba je postavljena u prizemlju PŠ Brseč i moći će se razgledati do 5. siječnja subotom i nedjeljom od 15 do 17 sati.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Mošćenicama pogledajte na ovom linku

Proslavljena Andrejna – Stručna i zanimljiva predavanja kao dio odavanja počasti ljudima od mora @ Mošćenice

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!