FOTO: Puno pjesme, plesa i zabave na Mićem domaćem festivalu @ Matulji

mici_domaci_festival_matulji_2015_vrtic_1

U scenskom nastupu i velikoj proslavi mališanima iz Dječjeg vrtića Matulji, i to svih područnih odjeljenja – od matuljskog centra do ”gornjih krajeva” – pridružili su se i njihovi vršnjaci iz susjednih mjesta, ali i gradova uz obalu te s otoka. Veliku fotogaleriju s prvog izdanja Mićeg domaćeg festivala pogledajte na ovom linku

mici_domaci_festival_matulji_2015_vrtic_3

Matulji – Pjesme, plesa i odličnog raspoloženja koje je vladalo na licima djece, ali i brojnih roditelja koji su ispunili gledalište matuljske školske sportske dvorane, nije nedostajalo na jučer održanom prvom izdanju manifestacije nazvane ”Mići domaći festival”.

U scenskom nastupu i velikoj proslavi mališanima iz Dječjeg vrtića Matulji, i to svih područnih odjeljenja – od matuljskog centra do ”gornjih krajeva” – pridružili su se i njihovi vršnjaci iz susjednih mjesta, ali i gradova uz obalu te s otoka. Sve skupa rezultiralo je vrlo zabavnim programom trajanja devedesetak minuta na kojem su vrtićari predstavili svoje glasovne i plesne sposobnosti, ali i ”zabavnjački” talent.

mici_domaci_festival_matulji_2015_vrtic

I to – na domaćem, budući da je moto festivala ”Zakantajmo, zatancajmo i povedimo po domaći”, a čitava njegova ideja jest očuvanje i njegovanje kulturnog naslijeđa ovog kraja. U taj je kontekst uklopljena i premijerno izvedena pjesma ”Šesni vrtićari” čiji su autori Dražena Malekoci koja je napisala tekst, Ingrid Jurdana koja je napisala glazbu te Fredi Šaina koji je bio zadužen za aranžman.

U ”domaćem” stilu složena je i scenografija, a i datum je imao ”vrtićka” obilježja, jer upravo je 27. travnja prije 37 godina otvoren Dječji vrtić Matulji.

Veliku fotogaleriju s prvog izdanja Mićeg domaćeg festivala pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!